Po komentaro apie „negrą“ dainininką – audra socialiniuose tinkluose

  • Teksto dydis:

Vienos Vokietijos žemės ministras antradienį išprovokavo pasipiktinimo audrą socialiniuose tinkluose, kai jis pavadino „nuostabiu negru“ vieną populiarų popmuzikos dainininką per televizijos debatus apie Europos migrantų krizę.

„Twitter“ žyma #Neger (negras) tapo itin populiari Vokietijoje antradienio rytą, kai Bavarijos vidaus reikalų ministras Joachimas Herrmannas (Joachimas Hermanas) pavartojo šį rasistinį atspalvį turintį žodį, kalbėdamas apie afrokubiečių kilmės atlikėją Roberto Blanco (Robertą Blanką).

„Roberto Blanco visada buvo nuostabus negras, kurį dauguma vokiečių laikė įstabiu“, – J.Herrmannas sakė per pokalbių laidą, kurią pirmadienio vakarą transliavo visuomeninis transliuotojas ZDF.

Toliau kalbėdamas apie imigrantų „sėkmės istorijas“ Vokietijoje, politikas pridūrė, kad pajėgiame Miuncheno futbulo klube „Bayern“ taip pat žaidžia daug garsių „juodos odos“ žaidėjų.

Kalba apie R.Blanco, kuris buvo itin populiarus dainininkas 7-ame ir 8-ame dešimtmetyje, pakrypo tuo metu, kai Europa išgyvena didžiausią nuo Antrojo pasaulinio karo pabėgėlių krizę, o daugelis tų atvykėlių stengiasi patekti į Vokietiją.

Socialiniuose tinkluose žmonės reiškė pyktį ir panieką dėl konservatyvios pietinės Bavarijos žemės ministro žodžių.

„Twitter“ vartotojas @Herzistvoll rašė: „Negras“ nuostabus tik tuomet, kai žavi baltuosius dainuodamas, šokdamas ir žaisdamas futbolą“.

Vartotojas @TheGoodOldGamer pastebėjo, kad J.Herrmannas „taip pat neturi nieko prie #negrus, kurie tvarko namus ir dirba laukuose“.

Dar vienas „Twitter“ vartotojas parašė, kad „tebėra neaišku, ar Joachimas Herrmann taip pat laiko nuostabiu #Obamą“, turėdamas omenyje juodaodį JAV prezidentą Baracką Obamą.

J.Herrmannas antradienio rytą teisinosi, kad tą žodį pavartojo tik atsakydamas į televizijai paskambinusio žmogaus komentarą, kad jam „visiškai nereikia negrų“.

Ministras pažymėjo, kad tas komentaras buvo „visiškai nepriimtinas“.

„Aš paprastai žodžio „negras“ visiška nevartoju“, – teigė jis.

78 metų R.Blanco į šį skandalą reagavo oriai, sakydamas, kad nesijaučia įsižeidęs, bet pridūrė, kad ministrui derėjo pavartoti kitokį žodį.

„Negaliu įsivaizduoti, kad jis kalbėjo su piktavališkais ketinimais“, – estrados žvaigždė sakė naujienų portalui „Focus Online“.

„Vis dėlto būtų išmintingiau, jeigu jis būtų pavartojęs ne žodį „negras“, o „juodaodis“, – pridūrė R.Blanco.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komedija

komedija portretas
Aš suprantu...afrovilnietis, afrokaunietis, tačiau kaip pavadinti juodaodį, kuris apsigyventų Bezdonyse? Esu tikras, kad reikėtų keisti miestelio pavadinimą!

Negras

Negras portretas
tai juodaodis. Juodkalnija vadinasi Montenegro, ir jie problemu del to neturi. Tie kurie taip "rūpinasi" rasizmu gelbekit asmeniskai pabėgėlius iš Afrikos su iphonais ir isskalbtais drabužiais.

Varis

Varis portretas
Tai ka, gal jis kinietis? :)))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių