Po D. Trumpo inauguracijos išaugo G. Orwello knygos „1984-ieji“ pardavimai

  • Teksto dydis:

JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) ir keliems jo patarėjams pateikus klaidingų ar nepagrįstų teiginių, išaugo George'o Orwello (Džordžo Orvelo) romano „1984-ieji“ (1984), įžvalgios totalitarizmo studijos, pardavimai.

1949 metais išleistoje knygoje G.Orwellas pasakoja antiutopinę istoriją apie visuomenę, kurioje viešpatauja iškraipyti ir nuolat keičiami faktai, vartojama smarkiai supaprastinta „naujakalbė“, kad piliečiai negalėtų galvoti kitaip nei nustatyta valdžios.

Antradienio vakarą šis romanas internetiniame knygyne „Amazon“ pirmavo perkamiausių knygų sąraše. Jos pardavimai smarkiai išaugo po to, kai D.Trumpo administracija pareiškė, kad prezidento inauguracijoje dalyvavo rekordinis skaičius žmonių, ir nepagrįstai tvirtino, kad milijonai žmonių neteisėtai balsavo prieš jį lapkritį vykusiuose rinkimuose.

D.Trumpo patarėja Kellyanne Conway (Kelien Konvei) sekmadienį pareiškė, kad jo teiginiai apie inauguracijos žiūrovų skaičių buvo „alternatyvūs faktai“, o socialinių tinklų vartotojai netrukus ėmė lyginti šią jos frazę su romanu „1984-ieji“.

G.Orwello romanas – ne vienintelė pamokoma istorija „Amazon“ populiariausiųjų knygų sąraše. 46 vietą perkamiausiųjų sąraše užėmė 1935 metais išleistas Sinclairo Lewiso (Sinklerio Luiso) romanas apie autoritarinio prezidento rinkimus „Pas mus tai neįmanoma“ („It Can't Happen Here), o Aldouso Huxley (Oldoso Hakslio) „Puikus naujas pasaulis“ (Brave New World) – 71 vietoje.

Taip pat išaugo ir filosofės Hannah Arendt (Hanos Arendt) klasikinės analizės „Totalitarizmo ištakos“ (The Origins of Totalitarianism) pardavimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių