Po „Brexit“ padažnėję rasizmo atvejai kelia grėsmę Britanijos įvaizdžiui

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos rasinių santykių priežiūros institucija teigia, kad rasistai, siekdami įteisinti savo neapykantą, naudojasi šalies sprendimu palikti Europos Sąjungą.

Policijos pajėgos pranešė apie pareiškimų dėl nusikaltimų dėl neapykantos skaičiaus padidėjimą po birželio 23-ąją vykusio referendumo, kai britai nubalsavo už išstojimą iš ES. Referendumo kampanijos metu buvo ypač pabrėžiami imigracijos trūkumai ir privalumai.

Ketvirtadienį paskelbtoje šalies Lygių galimybių ir žmogaus teisių komisijos ataskaitoje teigiama, kad „tvirta tolerantiškos Britanijos reputacija šiuo metu aiškiai susiduria su didžiausia grėsme per dešimtmečius, nes neapykantos skleidėjai naudojasi sprendimu palikti ES kaip dingstimi įteisinti savo požiūrį.“

Ataskaitoje sakoma, kad etninėms mažumoms priklausantys britai kai kur susiduria su įsigalėjusia nelygybe tokiose srityse kaip švietimas, darbas, aprūpinimas būstu, atlyginimai, sveikatos apsauga ir baudžiamasis teisingumas.

Joje taip pat teigiama, kad vyriausybės bandymai pagerinti situaciją buvo „fragmentiški ir užsikertantys“, todėl iš jos prašoma didesnių pastangų.


Šiame straipsnyje: rasizmasBritanijaBrexitES

NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytojas

skaitytojas portretas
rasote pievas. Visa men viesiejau Londone ir nieko tokio nepastebejau. Niekas manes nepuole. Negazdinkit zmoniu. Anglijoje gyvenimas slenka sena vaga. Dideli ispardavimai. Prisipirkau rubu batu nerealiai zemom kainom
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių