Piratų partijai nepavyko suformuoti Islandijos vyriausybės

  • Teksto dydis:

Islandijos antisisteminė Piratų partija antradienį paskelbė nesugebėjusi suformuoti centro kairiosios pakraipos vyriausybės, o šis pareiškimas žymi jau trečią derybų dėl koalicijos žlugimą po rinkimų, įvykusių prieš šešias savaites.

„Su giliu liūdesiu turiu pranešti, kad mums nepavyko“ sudaryti koalicijos su keturiomis kitomis partijomis, pranešė Piratų partijos įstatymų leidėja Birgitta Jonsdottir (Birgita Jounsdoutir).

Ši tiesioginės demokratijos ir skaitmeninės laisvės siekianti partija spalio 29 dieną vykusiuose Islandijos parlamento rinkimuose pagal surinktų balsų skaičių liko trečia.

Kadangi nė viena partija neįgijo absoliučiosios daugumos, šalies prezidentas Gudni Johannessonas (Gudnis Jouhansonas)įpareigojo pabandyti suformuoti koaliciją daugiausiai balsų gavusią Nepriklausomybės partiją, o vėliau – ir antroje vietoje likusiam Kairiųjų žaliųjų judėjimui. Šioms nepavykus, galimybė buvo suteikta Piratų partijai.

B.Jonsdottir feisbuke antradienį rašė, kad partijos „sutiko dėl daugybės svarbių klausimų“, tačiau jų nuomonės išsiskyrė svarstant esmines problemas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių