Pietų Korėjos prokurorai siekia areštuoti „Samsung“ vadovo sūnų

  • Teksto dydis:

Pietų Korėjos prokurorai pirmadienį paprašė leidimo suimti elektronikos milžinės „Samsung“ vadovo sūnų dėl jo įtariamų ryšių politiniu skandalu, dėl kurio pradėta prezidentės Park Geun-hye (Pak Gjunhė) apkalta.

Savo pranešime skandalą tiriantys prokurorai nurodė paprašė Seulo teismo išduoti arešto orderį Lee Jae-yongui (Li Džejonui), „Samsung“ grupės vadovo Lee Kun-hee (Li Kunhi) sūnui.

Jei teismas patenkins šį prašymą, Lee Jae-yongas bus pirmasis iš šios kompanijos vadovų areštuotas dėl skandalo, kurio centre atsidūrė prezidentės slapta patikėtinė Choi Soon-sil (Čoi Sunsil).

Ši moteris kaltinama pasinaudojusi savo ryšiais su Park Geun-hye ir dariusi spaudimą didelėms kompanijoms, kad šios skirtų apie 70 milijonų dolerių keliems fondams, kuriuos Choi Soon-sil kontroliavo ir kuriais ji naudojosi kaip savo asmeniniais bankomatais.

„Samsung“ daugiausiai prisidėjo prie minėtų fondų rėmimo; be to, kompanija atskirai išmokėjo Choi Soon-sil kelis milijonus eurų, galimai skirtus finansuoti jos dukros jojimo treniruotes Vokietijoje.

48 metų Lee Jae-yongas, „Samsung Electronics“ viceprezidentas, kaltinamas patvirtindavęs sprendimus išmokėti Choi Soon-sil didžiules sumas pinigų, kad pelnytų politikų palankumą.

Anksčiau per parlamento posėdį jis yra sakęs, kad mainais nereikalaudavęs jokio atlygio.

Praėjusį ketvirtadienį ir penktadienį vykusi jo apklausa truko 22 valandas.

Park Geun-hye kaltinama susimokiusi su savo drauge Choi Soon-sil melžti pinigus iš kompanijų bei leidusi šiai moteriai, neužimančiai jokio oficialaus posto, kištis į įvairius valstybės reikalus. Dėl šio skandalo parlamentas gruodžio 9 dieną nubalsavo už Park Geun-hye apkaltą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių