Pietų Korėjos ir JAV prezidentai kartu spręs saugumo problemas

  • Teksto dydis:

Naujasis Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas (Mun Džeinas) ir Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį susitarė „artimai bendradarbiauti“, reaguojant į Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų programą, pranešė Seulo prezidentūra.

Pirmame savo pokalbyje telefonu po Moon Jae-ino inauguracijos abiejų šalių lyderiai „susidarė artimai bendradarbiauti reaguojant į saugumo Korėjos pusiasalyje problemas, tarp jų ir į Šiaurės Korėjos branduolines ambicijas“, nurodoma Mėlynosios prezidentūros pranešime.

Pavadinęs Pchenjano atominio ginklo programą „sunkia problema, kurią galima išspręsti“, D.Trumpas pakvietė Moon jae-iną apsilankyti Jungtinėse Valstijose „kuo anksčiau“, pažymima pranešime.

Moon Jae-inas prezidentu buvo prisaikdintas trečiadienį po išvakarės laimėtos ryškios pergalės rinkimuose, surengtuose atsistatydinus dėl korupcijos skandalo jo pirmtakei Park Geun-hye (Pak Gjunhė)

Kairiųjų pažiūrų teisininkas Moon Jae-inas, buvęs žmogaus teisių bylų advokatas, siekdamas taikos norėtų palaikyti ryšius su Pchenjanu.

„Jei reikės, nedelsdamas skrisiu į Vašingtoną“, – sakė Moon Jae-inas po priesaikos Nacionalinėje Asamblėjoje Seule stebint įstatymų leidėjams.

„Esant tinkamoms aplinkybėms taip pat vyksiu į Pekiną, Tokiją ir net Pchenjaną“, – pridūrė jis.

D.Trumpas anksčiau taip pat regis buvo linkęs siūlyti diplomatinį kelią – praėjusią savaitę jis sakė, kad jam būtų „garbė“ susitikti su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong-Un (Kime Čen Unu) teisingomis sąlygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių