Ph. Bildenas atšaukė savo kandidatūrą į laivyno sekretoriaus postą

  • Teksto dydis:

Philipas Bildenas (Filipas Bildenas) atšaukė savo kandidatūrą į JAV karinių jūrų pajėgų sekretoriaus postą, sekmadienį pranešė Pentagonas.

Ph.Bildenas prisijungė prie virtinės kitų įtakingų veikėjų, anksčiau atšaukusių savo kandidatūras į postus prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijoje.

„Tai buvo asmeninis sprendimas, paskatintas nerimo dėl privatumo ir rimtų iššūkių, susijusių su jo atsiribojimu nuo savo verslo interesų“, – savo pareiškime nurodė gynybos sekretorius Jimas Mattisas (Džimas Matisas) ir pridūrė, kad greitai pasiūlys naują kandidatūrą.

„Esu nusivylęs, tačiau suprantu ir gerbiu šį sprendimą, taip pat žinau, kad jis toliau kitais būdais rems mūsų šalį“, – pažymėjo J.Mattisas.

Nerimas dėl to, ar įtakingas verslininkas ir privataus kapitalo investuotojas J.Bildenas sugebės atsiriboti nuo savo didžiulių kompanijų, daugelis kurių įsikūrusios Honkonge, metė šešėlį jo kandidatūrai, rašo žiniasklaida.

Karinių jūrų pajėgų sekretorius yra atsakingas ne tik už laivyną, bet ir už JAV Jūrų pėstininkų korpusą.

Kiek anksčiau dėl panašių priežasčių jam pasiūlyto JAV sausumos pajėgų sekretoriaus posto atsisakė stambus verslininkas Vincentas Viola (Vinsentas Viola).

Tuo tarpu kandidatą į darbo sekretoriaus postą Andrew Puzderį (Endrių Pasderį) užgriuvo klausimų lavina dėl jo verslo sandorių ir asmeninio gyvenimo kontroversijų.

JAV sausumos pajėgų sekretoriaus ir darbo sekretoriaus paskyrimui būtinas Senato pritarimas.

Anksčiau šį mėnesį Michaelas Flynnas (Maiklas Flinas) atsistatydino iš prezidento patarėjo nacionalinio saugumo klausimais posto, sulaukęs kaltinimų, kad melavo kolegoms Baltuosiuose rūmuose apie savo kontaktus su Rusijos pareigūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių