Pernai smuko pasaulinės prekybos meno kūriniais apimtys

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais itin sumažėjo pasaulinės prekybos meno kūriniais apimtys, nes didelę vertę turinčių meno kūrinių pardavimai krito perpus. Tuo tarpu Kinija atgavo didžiausios meno kūrinių rinkos pasaulyje statusą, teigiama pirmadienį paskelbtoje metinėje tokius duomenis renkančios įmonės „Artprice“ ataskaitoje.

Praėjusiais metais meno kūrinių aukcionuose iš viso buvo parduota meno kūrinių už 12,5 mlrd. JAV dolerių, o tai yra 22 proc. mažiau nei 2015 metais, kai jų buvo parduota už 16,1 mlrd. JAV dolerių.

Ekspertai aiškina, kad daugiausia tam įtakos turėjo tai, kad daugiau nei 10 mln. JAV dolerių kainuojančių meno kūrinių pardavimai praėjusiais metais smuko perpus nuo 160 iki 80.

„Visuose žemynuose pardavėjai rinkosi politiką „lauk ir stebėk“, – sakė „Artprice“ vadovas Thierry Ehrmannas (Tjeri Ermanas).

Ataskaitoje taip pat pažymima, kad daugiausia meno kūrinių pernai buvo parduota Kinijoje, kuri „akivaizdžiai įsitvirtino, kaip superjėga, meno rinkoje“. 2015 metais Kinija prarado pagrindinės meno kūrinių rinkos titulą nusileisdama Jungtinėms Valstijoms. Tačiau jau po metų poziciją atgavo: čia pernai buvo parduota meno kūrinių už 4,8 mlrd. JAV dolerių, o tai yra 38 proc. pasaulinio rodiklio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių