Pensinis amžius Latvijoje nuo 2019-ųjų nutols dar 3 mėnesiais

  • Teksto dydis:

Pensinis amžius Latvijoje nuo 2019-ųjų pailgės 3 mėnesiais, primena Latvijos gerovės ministerija.

Nuo ateinančių metų į pensiją galės išeiti žmonės, sulaukę 63 metų ir šešių mėnesių, jei jų socialinio draudimo stažas yra ne mažesnis kaip 15 metų.

Pirma laiko į pensiją galės išeiti 61,5 metų sulaukę žmonės, kurių socialinio draudimo darbo stažas yra ne mažesnis kaip 30 metų.

Pensinis amžius Latvijoje laipsniškai (3 mėnesiais kasmet) ilginamas nuo 2014-ųjų, kad 65 metų riba būtų pasiekta 2025 metais.

Anot Gerovės ministerijos, Latvijoje, kaip ir kitose Europos valstybėse, visuomenė senėja, o gimstamumas mažėja, todėl mažėja ir darbingo amžiaus žmonių skaičius. Tai privertė keisti pensinę sistemą.

Savo ruožtu Latvijos gydytojų asociacija mano, kad pensinis amžiaus turi būti ilginamas sparčiai, kad mokesčių ir sveikatos apsaugos sistemų reformos būtų sėkmingos. Asociacijos vadovas Peteris Apinis pareiškė, jog šalies valdžia atvirai nepasako, kad Latvija artėja prie demografinės nelaimės, kadangi darbingo amžiaus žmonių mažėja, o pensininkų daugėja.


Šiame straipsnyje: Latvijapensijapensinis amžius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne vienas dabar jų inkščia prisiminęs senus gerus tarybinius laikus, kai eidavo pensijon 55-60 metų. Ką gi, už kvailumą anksčiau ar vėliau tenka mokėti.

Anonimas

Anonimas portretas
Rytu masonu sugalvotas baltosios rases genocidas tesiasi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių