Pedofilijos skandalas sukrėtė ir Latviją

Latvijos policija ketvirtadienį pranešė sulaikiusi tris vyrus, įtariamus pedofilija: dvasininką, vaikų ligoninės apsaugos darbuotoją ir buvusį kalinį.

BNS duomenimis, dvasininkas yra liuteronas.

Kaip pranešė valstybinė policija, sulaikytieji rinkosi savo aukomis nepilnamečius berniukus, tarp jų protiškai atsilikusius, naudodamiesi jų bejėgiška būkle. Prieš seksualiai išnaudodami pedofilai daugumą berniukų arba nugirdydavo, arba grasindavo panaudoti fizinę jėgą.

Pirmuosius pranešimus apie numanomą seksualinę prievartą prieš nepilnamečius Rygos regioninė kriminalinės policijos valdyba gavo pernai spalį iš vienų vaikų namų, kurių darbuotojams kilo įtarimas, kad seksualiai išnaudojamas vienas jų auklėtinis.

Dėl to buvo pradėtas baudžiamasis procesas pagal straipsnį "nepilnamečio tvirkinimas".

Per tyrimą pernai lapkričio 24 dieną buvo sulaikytas anksčiau teistas 57 metų vyras, dirbęs apsaugininku Rygos vaikų ligoninėje. Kitą dieną teismas davė leidimą jį areštuoti. Jis areštuotas iki šiol.

Paaiškėjo, kad drauge su dviem bendrais jis seksualiai išnaudojo nepilnamečius berniukus kelerius metus.

Šių metų balandžio 22 dieną Latgalos krašte buvo sulaikytas anksčiau neteistas 48 metų liuteronų dvasininkas, kuris, remiantis teismo sprendimu, taip pat yra areštuotas.

Trečiadienį, kaip pranešė policija, buvo sulaikytas trečiasis šios nusikalstamos grupės dalyvis - anksčiau teistas už turtinius nusikaltimus 38 metų vyras be nuolatinės gyvenamosios vietos ir užsiėmimo.


Šiame straipsnyje: pedofilijaLatvija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių