Pažadas: Sočio olimpiadoje gėjų diskriminacijos nebus

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pažadėjo, kad per 2014 metų Sočio žiemos olimpines žaidynes nebus jokios gėjų diskriminacijos, nepaisant prieštaringų vertinimų audros dėl naujo įstatymo, kuriuo draudžiama skleisti gėjų "propagandą" nepilnamečiams.

Interviu televizijos Pirmajam kanalui, V.Putinas atmetė spėliones dėl to įstatymo ir teigė, kad jis yra nukreiptas tik prieš "netradicinių" lytinių santykių propagandą nepilnamečiams.

"Mes neturime įstatymų, nukreiptų prieš netradicinės lytinės orientacijos asmenis. Jūs milijonams žiūrovų tarsi sukuriate iliuziją, kad mes turime tokių įstatymų, o Rusijoje tokių įstatymų nėra", - sakė V.Putinas.

"Rusijoje yra priimtas įstatymas dėl netradicinės lytinės orientacijos propagandos tarp nepilnamečių uždraudimo, tai, pirma, visiškai skirtingi dalykai, - tęsė jis. - Antra, mes matome, kad bandoma kažkaip diskredituoti būsimų olimpinių žaidynių organizavimą, taip pat ir pagal šį požymį. Ir, deja, mes matome tuos bandymus, taip pat ir iš Jungtinių Valstijų".

Įstatymas dėl gėjų "propagandos" uždraudimo, kurį V.Putinas pasirašė anksčiau šiais metais, išprovokavo raginimus boikotuoti Sočio žaidynes arba surengti 2014-ųjų žiemos olimpiadą ne Rusijoje.

"Visiškai teisinga, per olimpines žaidynes, kitus masinius sporto renginius, ypač - olimpines žaidynes, galima būti absoliučiai tikram tuo, kad Rusija griežtai laikysis olimpinių principų, kurie neleidžia žmonių diskriminacijos pagal kokį nors požymį: nacionalinį, lyties, pagal lytinės orientacijos požymį", - sakė V.Putinas.

Jis pridūrė, kad minimu įstatymu siekiama ne diskriminuoti, o panaikinti nerimą keliantį Rusijos demografinį nuosmukį.

"Galvoju, kad to įstatymo autoriai, vadovavosi, pirmiausia, būtinybe spręsti demografinio pobūdžio problemas ir buvo toli nuo idėjos varžyti kažkieno teises", - sakė jis.

V.Putinas pažymėjo, jog dauguma žmonių mano, kad didis rusų kompozitorius Piotras Čaikovskis buvo gėjus. "Ir kas? Nėra reikalo iš kurmiarausio daryti kalno ir nieko baisaus šalyje nevyksta", - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių