Paviešinta byla apie galimus L. Walesos ryšius su komunistiniu saugumu

  • Teksto dydis:

Lenkijoje paskelbti nauji dokumentai vadinamoje „Boleko byloje“. Pasak istorikų, duomenys leidžia teigti, kad buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Walesa bendradarbiavo su komunistiniu saugumu. Nebe pirmą kartą panašių kaltinimų sulaukęs buvęs šalies vadovas ir šį kartą juos neigia.

Pirmadienį, lygiai vidurdienį vietos laiku, komunistinio režimo nusikaltimus tiriantis Lenkijos Nacionalinis atminties institutas (IPN) suteikė žurnalistams galimybę susipažinti su buvusio komunistinės Lenkijos vidaus reikalų ministro generolo Czeslavo Kiszczako namuose paimtais komunistinio saugumo dokumentais, esą įrodančiais 1970 m. pradžioje L. Walesą buvus komunistinio saugumo agentu slapyvardžiu „Bolek”.

„Taip, pralaimėjau, bet tik toje vietoje, kur beveik visi patikėjo, kad vis dėlto buvo kažkoks išdavikiškas agentūrinis bendradarbiavimas su Saugumo tarnyba prieš 46 metus. Incidentiškas, bet buvo, ir trumpam buvau palaužtas. Tai netiesa. Tačiau neturiu galimybės jus įtikinti. Ačiū, išdavėte mane jūs, ne aš jus“, – šiandien parašė L. Walesa interneto tinklapyje wykop.pl.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam liopoldas

tam liopoldas portretas
o man įdomu, ar Walensa ką nors išdavė, užmušė, ištrėmė? Dirbo apsimetęs lojaliu komuniagoms, o rinko medžiagą, kurią vėliau panaudojo savo kovoje už nepriklausomybę. Jei jis ką nors būtų išdavęs, pasiuntęs myriop, būtų kita kalba, o dabar visiems pseudopatriotams bus peno klykavimams. Ir ką turi galvoje sakydamas "idomu kada tai padarys Lietuva?". Beje, išmok rašyti žodį "įdomu".

liopoldas

liopoldas portretas
idomu kada tai padarys Lietuva?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių