Pateikti kaltinimai dėl žudynių Paryžiaus apylinkėse

Pagrindiniam įtariamajam dėl keturių žmonių nužudymo per pastaruosius penkis mėnesius Paryžiaus pietiniuose priemiesčiuose pirmadienį buvo pateikti kaltinimai dėl žmogžudysčių ir pratęstas areštas, pranešė prokurorai.

33 metų vyras, kuris buvo suimtas šeštadienį, neprisipažino dalyvavęs šiuose žudymuose, sakė Paryžiaus pietiniame pakraštyje esančio Evri rajono prokurorė Marie Suzanne Le Queau.

Po dvi paras trukusių policijos apklausų įtariamajam taip pat buvo pateikti kaltinimai dėl trijų vėlesniu laikotarpiu įvykdytų žmogžudysčių.

Atskiras tyrimas vyksta dėl pirmosios žmogžudystės, kuri buvo įvykdyta pernai lapkritį.

Jeigu suimtojo kaltė būtų pripažinta, jam gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

M.S.Le Queau sakė, kad policija šio vyro namuose rado šovinio tūtelę, iššautą iš ginklo, kuris buvo panaudotas per visus keturis išpuolius.

„Per paieškas, pagrįstas iš įtariamojo gauta informacija... radome motociklą ir šalmą, atitinkančius kelių liudininkų nupasakojimus, taip pat 7,65 mm (kalibro) tūtelę, kuri, kaip jau parodė tyrimas, išlėkė iš ginklo, naudoto vykdant žmogžudystes“, - nurodė prokurorė.

Ieškant žmogžudysčių įrankio, teismo ekspertai dar turės ištirti du 7,65 kalibro pistoletus, pridūrė M.S.Le Queau.

Prokurorė tai pat sakė, kad įtariamasis, kuris yra „viengungis ir gyvena vienas“, anksčiau buvo šešis kartus teistas, o 2004 metais jam buvo skirta aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė už užpuolimą sunkinančiomis aplinkybėmis ir šaunamojo ginklo laikymą.

Nužudymai, įvykdyti nuo lapkričio 27-osios iki balandžio 5-osios, sukėlė nuogąstavimų, kad Paryžiaus pietiniuose priemiesčiuose siautėja žudikas maniakas. Šie incidentai taip pat buvo gretinami su neseniai šalį sukrėtusiomis žudynėmis pietvakariniame Tulūzos mieste ir jo apylinkėse.

Policija teigė, kad nerasta jokių ženklų, kad Paryžiaus priemiesčiuose žmonės buvo žudomi dėl politinių arba religinių priežasčių, tačiau tyrėjai kol kas neatmeta jokių versijų.

Įtariamojo advokatas Laurent’as Servillat anksčiau sakė, kad jo klientas buvo „ramus ir bendradarbiavo“ su policija.

Pasak jo, įtariamojo „asmenybė nepaprastai paini ir trapi“, o jo gyvenimo „istorija labai chaotiška“.

Antrasis įtariamasis, suimtas Paryžiuje šeštadienį, buvo paleistas sekmadienį, nepateikus jokių kaltinimų, nurodė vienas teisėsaugos šaltinis.

Šios bylos tyrime dalyvavo šimtai policininkų, kurie aiškinosi, kas nužudė du vyrus ir dvi moteris, nesiejamus jokių žinomų ryšių, Paryžiaus priemiestyje Grinji ir dešimties kilometrų spinduliu aplink jį.

Visos aukos buvo nušautos iš to paties mažo kalibro pusiau automatinio pistoleto.

Policija nurodė, kad du šaunamieji ginklai buvo rasti atlikus kratas įtariamojo namuose kitame pietiniame Paryžiaus priemiestyje Dravelyje ir jo motinos namuose netoliese esančiame Ris Oranžiso miestelyje.

Tačiau pareigūnai negalėjo patvirtinti, ar buvo raštas nužudymų įrankis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių