Pastiprinimas: JAV į Lenkiją atsiųs dar 1000 karių

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad Jungtinės Valstijos į Lenkiją siunčia papildomai 1000 karių, ir tai bus dalis JAV pastangų aljanso rytiniam flangui sustiprinti.

JAV vadovaujamas batalionas bus vienas iš keturių NATO batalionų, kurių kariai rotaciniu principu tarnaus Baltijos regione. Tai laikoma Rusijos atgrasinimo priemone.

B. Obama gyrė šį sprendimą, kalbėdamas su žurnalistais po susitikimo su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda).

JAV prezidentas taip pat padėkojo Lenkijai dėl jos indėlio kampanijoje prieš grupuotę „Islamo valstybė“. Lenkai prisidėjo lėktuvais F-16 ir specialiųjų pajėgų instruktoriais.

B. Obama pavadino Lenkiją ramsčiu NATO rytinio flango gynyboje.

Savo ruožtu Lenkijos prezidentas padėkojo JAV prezidentui, kad šis mato būtinybę stiprinti saugumą Rytų Europoje ir dislokuoti papildomas pajėgas šiame regione.

Abiejų šalių pokalbis prieš prasidedant NATO viršūnių susitikimui Varšuvoje truko ilgiau kaip 40 minučių.

Susitikime numatyta patvirtinti keturių batalionų su atitinkama įranga dislokavimą Aljanso rytiniame flange, kurio šalys nerimauja dėl saugumo po Rusijos įvykdytos Ukrainai priklausančio Krymo aneksijos.

„Mes esame dėkingi už gerą valią, supratingumą, kad saugu yra ten, kur yra stipriausia pasaulyje armija, ir ta armija yra Jungtinių Valstijų“, – pabrėžė A. Duda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių