Paskutinį užsienio vizitą pradėjęs J. Kerry vieši Vietname

  • Teksto dydis:

Paskutinįjį savo užsienio vizitą pradėjęs JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) penktadienį susitiko su Vietnamo lyderiais.

Jis susitiko su šalies premjeru Nguyen Xuan Phucu (Ngujen Suan Fuku) ir užsienio reikalų ministro pareigas einančiu Bui Thanh Sonu (Bui Tan Sonu).

Vėliau J.Kerry išvyko į Ho Či Minį, kur susitiks su Vietnamo jaunimu, o šeštadienį jis turėtų apsilankyti Mekongo deltos regiono Ka Mau provincijoje, kur prieš beveik 50 metų jis dalyvavo kovos veiksmuose per Vietnamo karą.

Po šio vizito JAV valstybės sekretorius vyks į Paryžiaus konferenciją dėl taikos Viduriniuosiuose Rytuose, o vėliau lankysis Londone, kur susitiks su Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretoriumi Borisu Johnsonu (Borisu Džonsonu) ir aptars su juo padėtį Sirijoje.

Daugiausiai per JAV istoriją keliavęs diplomatijos vadovas užbaigs savo kelionę sausio 18 dieną Pasaulio ekonomikos forume Šveicarijos kalnų kurorte Davose.

Dviem dienomis vėliau išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) perims valdžią, o naujuoju valstybės sekretoriumi taps buvęs naftos magnatas Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas).

J.Kerry ir senatorius Johnas McCainas (Džonas Makeinas), tapęs Vietnamo karo belaisviu, kai per ties Hanojumi buvo numuštas jo naikintuvas, 1995 metais buvo pagrindiniai derybininkai normalizuojant JAV ir Vietnamo santykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių