Paskutinė galimybė: H. Clinton pasitelkė prezidentus ir muzikos žvaigždes

  • Teksto dydis:

Raudoną kostiumėlį su kelnėmis dėvinti ir plačiai besišypsanti demokratų kandidatė Hillary Clinton (Hilari Klinton) pirmadienį, paskutinę JAV prezidento rinkimų kampanijos dieną, per susitikimų su rinkėjais maratoną aplankė tris valstijas, o į pagalbą jai atėjo du prezidentai, roko veteranas Bruce'as Springsteenas (Briusas Springstinas) bei popmuzikos superžvaigždė Lady Gaga (Leidi Gaga).

69 metų H.Clinton yra įpratusi prie ilgų kelionių: dirbdama valstybės sekretorės poste, ji sukorė daugiau kaip pusantro milijono kilometrų.

Pirmadienį ji išvyko iš savo namų Niujorko priemiestyje Čapakvoje ir leidosi į susitikimų maratoną, per kurį sukorė 3,2 tūkst. kilometrų.

Ji aplankė Pitsbergo miestą Pensilvanijoje, Alendeilį Mičigane; Filadelfiją Pensilvanijoje ir Rolį Šiaurės Karolinoje. Visos šios trys svyruojančios valstijos yra gyvybiškai svarbios, kad buvusi diplomatijos vadovė ir senatorė laimėtų antradienį bei taptų pirmąja Amerikos prezidento postą užėmusia moterimi.

Demokratai tikisi užsitikrinti rinkėjų palankumą svarbiose permainingai balsuojančiose valstijose, kad užblokuotų respublikonų kandidatui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) bet kokį kelią į Baltuosius rūmus.

H.Clinton maždaug 10 val. ryto, telefonu kalbėdamasi su savo vaikaite Charlotte (Šarlot), atvyko į oro uostą, į kurį po susitikimų maratono turėjo sugrįžti ne anksčiau nei antradienį 3 val. ryto.

„Manęs laukia darbas suvienyti šalį, – sakė ji žurnalistams lipdama į „Boeing 757“ lėktuvą, kurį puošė raidė „H“ ir šūkis „Kartu stipresni“, prieš kelionę į demokratų tvirtove laikomą Pitsbergą.

Su ją kelionėje lydinčiais žiniasklaidos atstovais H.Clinton kalbėjo nusiteikusi tvirtai ir pakiliai.

„Aš tikrai noriu būti visų prezidentė – žmonių, kurie balsuoja už mane ir žmonių, kurie balsuoja prieš mane, – sakė H.Clinton. - Mes tiesiog ruošiamės dirbti, kol bus suskaičiuotas paskutinis balsas“.

Pirmoji stotelė – Pitsberge

Į H.Clinton pirmąjį pirmadienio susitikimą su rinkėjais Pitsbergo universitete saulėtą rudens dieną susirinko maždaug 2 tūkst. 500 žmonių.

„Rytoj vyks rinkimai, bet tai - tik pradžia. Turime išgydyti šalį, suvienyti žmones, klausytis ir gerbti vieni kitus“, – sakė ji savo tradicinėje agitacinėje kalboje, kuri truko maždaug 20 minučių.

H.Clinton trumpam nukrypo nuo protokolo ir nuėjo paspausti rankų gatvėse už saugomos susitikimo vietos ribų susirinkusiems rinkėjams.

„Puikus mitingas čia, Pite (Pitsberge), – pareiškė ji. – Gera nuotaika“.

Ir tai buvo viskas – ją lydintis Slaptosios tarnybos agentų, padėjėjų ir žurnalistų kortežas sugrįžo į oro uostą, iš kurio turėjo skristi į Mičiganą.

Antras sustojimas – Mičigane

Jeigu H.Clinton ir jautė jaudulį, tikrai jo neparodė. Jos kampanijos organizatoriai pridėjo kelis kandidatės susitikimus su rinkėjais pačiomis paskutinėmis maratono dienomis, bet ne tiek daug, kiek jų papildomai suplanavo D.Trumpas.

Atskridusi į Mičiganą ji pasuko į Alendeilio Didžiojo slėnio valstybinį universitetą (GVSU) už Grand Rapidso, kuriame vėlų vakarą jos varžovas D.Trumpas turėjo užbaigti savo susitikimų maratoną. Oras vis dar buvo geras, švietė saulė, ir į susitikimą susirinko daugiau nei 4,5 tūkst. žmonių.

Demokratų kelias į pergalę eina per Amerikos sunkiosios pramonės regioną, vadinamąją Rūdžių juostą – tokias valstijas kaip Pensilvanija, Ohajas ir Mičiganas, balsavusias už Baracką Obamą (Baraką Obamą). Kita vertus, dabar šis regionas mažiau entuziastingai nusiteikęs H.Clinton atžvilgiu.

„Noriu, kad visi ir kiekvienas iš jūsų pagalvotų apie visas problemas, kurios jums rūpi, nes balsalapiuose bus net tik mano ir mano varžovo vardas – balsalapiuose bus ir šios problemos bei vertybės“, – kalbėjo H.Clinton.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių