Pasikėsinta į Irano prezidento gyvybę?

Darbo vizitas į Hamedano provinciją Irano vadovui Mahmoudui Ahmadinejadui galėjo būti paskutinis. Nuo granatos, mestos į jo kortežą, prezidentas nenukentėjo.

Pasikėsinimas įvyko Hamedano mieste, kur M.Ahmadinejadas atvyko sakyti kalbos, pranešė khabaronline.ir. Kortežui važiuojant iš oro uosto į miesto centrą, granata esą pataikė į automobilį, kuriuo važiavo žurnalistai ir prezidento administracijos darbuotojai. Pranešama, kad nukentėjo keli žmonės, o užpuolikas sulaikytas.

Nepaisant išpuolio, M.Ahmadinejadas nuvyko į futbolo stadioną ir pasakė kalbą, kurią tiesiogiai transliavo valstybinė televizija. Apie pasikėsinimą šalies vadovas neužsiminė.

Valstybinė televizija „Press TV“ paneigė, kad į prezidentą buvo pasikėsinta, o valdžios pareigūnai tvirtino, kad sąmyšį sukėlė fejerverkas, kurį kažkas paleido sveikindamas šalies vadovą.

Kaip praneša BNS, populistas ir griežtos linijos šalininkas M.Ahmadinejadas įgijo priešų tiek šiitiškos respublikos konservatyviuosiuose, tiek reformų šalinininkų sluoksniuose, taip pat užsienyje.

Pirmadienį kalbėdamas Teherane vykusioje iraniečių išeivių konferencijoje M.Ahmadinejadas pareiškė manantis, jog yra pasirinktas Izraelio organizuojamo pasikėsinimo taikiniu.

"Kvaili sionistai užverbavo samdinius mane nužudyti", - pareiškė jis.

Penktosios didžiausios pasaulyje naftą eksportuojančios šalies vyriausybė patiria sunkumų dėl ekonomikos, įsigaliojus naujoms kitų šalių sankcijoms dėl prieštaringai vertinamos Irano branduolinės energetikos programos.

Londone dirbantis Irano politikos ekspertas Baqeras Moinas (Bakeras Moinas) nurodė, kad Hamadanas yra stabilus regionas, kuriame nepastebima jokios etnines ar kitokios įtampos.

"Palaukime ir pažiūrėkime, ką jie apkaltins - vidinius ar išorinius priešus", - sakė jis.
Irane veikia kelios ginkluotos grupuotės, kovojančios prieš Teherano vyriausybė. Šalies šiaurės vakaruose teberusena etninių kurdų, pietryčiuose - beludžių, o pietvakariuose - arabų pasipriešinimas.


Šiame straipsnyje: Mahmoudas Ahmadinejadas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių