Pasaulio bankas skyrė 300 mln. dolerių Sirijos pabėgėliams

  • Teksto dydis:

Pasaulio bankas antradienį pranešė, kad Sirijos pabėgėlių Jordanijoje darbo rinkai vystyti skirs 300 mln. dolerių (per 266 mln. eurų) paskolą.

Lėšos bus skirtos pritraukti investuotojus ir vykdyti reformas, kurios padėtų užtikrinti sąlygas darbo rinkoje įsitvirtinti sirų darbo jėgai, sakoma Pasaulio banko pranešime.

Daugiau sirų gaus leidimus dirbti ir galės „gauti teisėto darbo ir tinkamas darbo sąlygas“, – nurodoma jame.

„Sudarydama sąlygas plėstis investavimui ir darbo vietų kūrimui, leisdama pabėgėliams, esantiems šalyje, ieškoti darbo ir prisidėti prie ekonomikos, Jordanija nuo išskirtinai humanitarinės pagalbos projektų pereina prie plėtros galimybių paieškų“, – sakė Pasaulio banko Artimųjų Rytų departamento direktorius Feridas Belhajas (Feridas Belhadžas).

Sudarydama šalyje palankias ekonomines sąlygas sirų pabėgėliams, Jordanija parodys tarptautinei bendruomenei kelią, kuris „šiandien yra dar neišžvalgyta teritorija“, sakė jis.

Jordanija tvirtina, kad šiuo metu šalyje glaudžiasi apie 1,4 mln. pabėgėlių, o Jungtinės Tautos (JT) jų yra užregistravusios tik daugiau kaip 600 000.

Amanas nuolat priekaištauja, kad šalyje gyvenantys pabėgėliai nesulaukia pakankamai tarptautinės pagalbos ir kad „pasiekė savo (galimybių) ribas“.

Rugsėjo pradžioje JT pareiškė, kad beveik 70 tūkst. Sirijos pabėgėlių gyvenimo sąlygos pasienyje yra labai prastos. Pasienyje su Sirija Jordanija uždarė perėją, o IS mirtininkui sprogdintojui įvykdžius ataką prie pabėgėlių stovyklos, žuvo septyni šalies kariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių