Paryžiaus valdžia pašalins milijoną spynų nuo įsimylėjėlius traukiančio tilto

  • Teksto dydis:

Per daug meilės gali būti blogai: Paryžiaus savivaldos pareigūnai, susirūpinę dėl porelių įpročio savo romantiškus jausmus išreikšti spynų kabinimu ant tiltų ir turėklų visame mieste, planuoja ateinančią savaitę pašalinti 45 tonas metalo laužo nuo vieno perkrauto tilto.

Romantiški turistai iš viso pasaulio stengiasi apsilankyti ant Menų tilto per Senos upę, užkabinti ant jo turėklų amžiną meilę simbolizuojančią spyną ir išmesti raktą į upę.

Ilgainiui ant tilto susikaupusio metalo svoris pradėjo kelti grėsmę saugumui, tad pareigūnai apsisprendė padaryti galą šiai madai.

Praėjusiais metais policija paskubomis nuvarė turistus nuo 155 metrų ilgio Menų tilto, kai dalis pėsčiųjų tako įgriuvo, neatlaikiusi ant turėklų užkabintų spynų svorio.

Kai kuriose vietose turėklai buvo uždengti plastiko skydais; be to sostinės valdžia pradėjo kampaniją, ragindama turistus verčiau ant tilto pasidaryti asmenukę, o ne prikabinti naują spyną.

Tačiau tikros meilės niekas negalėjo sustabdyti – turistai toliau „kaustė“ šitą tiltą ir kitas vietas.

Daugybė spynų dabar pakabinta ant Arkivyskupijos tilto prie Švč.Dievo Motinos katedros. Jų taip pat galima pamatyti ir kitose miesto vietose.

Paryžiaus pareigūnai, kurie pasmerkė „paveldo niokojimą“ ir pavojaus žmonėms sukėlimą ant perkrauto Menų tilto, nusprendė, kad delsti jau gana, ir pirmadienį pradės operaciją, per kurią bus nuimtos visos spynos.

„Pašalinsime beveik milijoną spynų – kitaip tariant, 45 tonas“, – sakė miesto pareigūnas Bruno Julliard'as (Brunas Žiuljaras), pridūręs, kad tos „bjaurios“ spynos darko vieną gražiausių tiltų Prancūzijos sostinėje.

Vasarą tilto turėklų metalinės grotos bus pakeistos meno kūriniais, o vėliau vietoje jų bus sumontuoti skaidrūs skydai.

„Norime, kad Paryžius liktų meilės ir romantikos sostine“, – pabrėžė B.Julliardas, pridūręs, kad artimiausiu laiku bus pradėta nauja kampanija, raginanti poreles reikšti savo meilę kitokiais būdais.

Meilės miestas

57 metų turistas Jeanas (Žanas), atvykęs iš pietų Prancūzijos, išėjęs pasivaikščioti susikibęs už parankių su savo 42 metų „meiluže“ Marion, sakė, kad miesto valdžios planai yra „kvaili ir apgailėtini“.

„Simboliška, kad užrakini savo meilę, pakabindamas spyną ant šio tilto Paryžiuje, meilės mieste“, – sakė jis.

33 metų argentinietis Guillermo (Giljerrmas), kuris kaip tik ketino pakabinti ant tilto spyną, reikšdamas jausmus savo naujai širdies draugei, kurią tikisi kada nors vesti, siūlė visas nuimtas spynas panaudoti „kokiai nors statulai arba paminklui kurti“.

Miesto valdžios sprendimas taip pat nepatiko ekskursijų gidui Vincent'ui Jouaneau (Vensanui Žuano), kuris ant Menų tilto lydėjo dvi filipiniečių poras.

„Negali būti nė kalbos, kad grupėms būtų uždrausta“ ateiti ir kabinti spynas ant tilto, sakė jis, pridūręs, kad tokiu atveju vedžios turistus ant netoliese esančio Naujojo tilto.

Tačiau savivaldybė apie tai pagalvojo iš anksto ir ketina pašalinti metalines grotas nuo visų populiariausių tiltų.

Mada kabinti spynas ant Menų tilto prasidėjo 2008 metais, bet ši problema būdinga ne vien Paryžiui.

Nežinia, kur pirmiausia buvo sumanytas „meilės spynos“ rakinimo ritualas, bet tiltų, apkabinėtų spynomis su užrašytais įsimylėjėlių vardais ar inicialais galima rasti daugelyje Europos sostinių, arba net Marakeše ir Kinijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių