Paryžiaus merė: K. Kardashian apiplėšimas – labai retas dalykas

  • Teksto dydis:

Ginkluotas JAV įžymybės Kim Kardashian (Kim Kardašian) apiplėšimas yra pavienis įvykis, kuris neverčia abejoti saugumu Prancūzijos sostinėje, pirmadienį sakė Paryžiaus merė Anne Hidalgo (An Hidalgo).

Tai buvo „labai retas aktas, kuris įvyko privačioje erdvėje“, sakoma A. Hidalgo pareiškime.

Turistai „gali atvykti į Prancūzijos sostinę, lankytis ir atsipalaiduoti geromis saugumo sąlygomis“, pažymėjo socialistų merė.

Ji yra įsitikinusi, kad policija „greit nustatys ir sulaikys“ penkis užpuolikus, kurie anksti pirmadienį persirengę policininkais, grasindami ginklu surišo ir apiplėšė JAV realybės televizijos žvaigždę jos prabangioje rezidencijoje prestižiniame Paryžiaus rajone.

Tame pačiame rajone anksčiau vyko visa virtinė apiplėšimų prabangiose juvelyrinėse parduotuvėse.

K. Kardashian buvo apiplėšta tokiu metu, kai Paryžiuje dėl susirūpinimo saugumu mažėja turistų, ypač – po 2015 metų lapkritį įvykdytų džihadistų atakų, per kurias žuvo 130 žmonių.

A. Hidalgo politinė varžovė Nathalie Kosciusko-Morizet (Natali Kosciuško-Morizė), Paryžiaus tarybos narė ir galima kandidatė kitais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose, prancūzų radijui sakė, kad šis apiplėšimas įrodo, jog Prancūzijos sostinėje yra susiklosčiusi „bendra kritiška saugumo padėtis“.

Miesto valdžia „nepakankamai reaguoja“, sakė dešiniųjų politikė N. Kosciusko-Morizet.

Nuo sausio į Prancūziją atvykstančių turistų skaičius sumažėjo septyniais proc., rodo rugpjūčio mėnesį paskelbti oficialūs duomenys.

Ypač sumažėjo turistų iš Jungtinių valstijų ir Japonijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių