PAR per traukinio avariją žuvo mažiausiai 30 žmonių

Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) prekiniam traukiniui penktadienį pervažoje įsirėžus į sunkvežimį su žemės ūkio darbininkais, žuvo daugiau kaip 30 žmonių, pranešė pareigūnai.

Aukos per avariją buvo „sudraskytos į gabalus“, traukinys sumaitotą sunkvežimį bėgiais stūmė kone du kilometrus, sakė Mpumalangos provincijos bendruomenės saugumo departamento vadovas Thulani Sibuyi.

„Šiuo metu žinome tik tai, kad tikriausiai žuvo daugiau kaip 30 žmonių“, - sakė jis.Greitosios pagalbos medikai dar dirba avarijos vietoje netoli Malelane į rytus nuo provincijos sostinės Nelspreito.

„Atrodytų, kad sunkvežimio vairuotojas galėjo kirsti geležinkelio liniją gerai neapsidairęs ir dėl to traukinys į jį įsirėžė ir stūmė maždaug kilometrą ar du“, - sakė T.Sibuyi.

Sunkvežimiu važiavo maždaug 50 žmonių, tikriausiai - žemės ūkio darbininkų, sakė jis.Sunkvežimio vairuotojas liko gyvas; kai kurie sunkiai sužeisti žmonės buvo nuskraidinti į ligoninę.Mpumalangos bendruomenės atstovas Josephas Mabuza nelaimės sceną pavadino siaubinga ir sakė, kad aplink gulėjo keli lavonai.Avarijos PAR pervažose yra dažnos, nes vairuotojai dažnai ignoruoja saugumo signalus.

Šiemet teismas skyrė 20 metų kalėjimo bausmę Keiptauno taksi vairuotojui, į kurio mikroautobusą įsirėžė traukinys. Per tą avariją žuvo 10 moksleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių