PAR parolimpinis bėgikas O. Pistorius grįžo į teismą dėl savo merginos nužudymo

  • Teksto dydis:

Parolimpinio sprinto žvaigždė Oscaras Pistorius (Oskaras Pistorijus) pirmadienį vėl stojo prieš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) teismą per posėdį, kuriame, kaip numatoma, prokurorai oficialiai apkaltins jį nužudžius savo merginą Reevą Steenkamp (Revą Stenkamp) ir patvirtins bylos nagrinėjimo pradžios datą.

26 metų sportininkas, kuriam abi kojos amputuotos žemiau kelių, paniuręs įžengė į teismo salę Pretorijoje, dėvėdamas juodą kostiumą ir šviesiai mėlynus marškinius. Tuomet jis pradėjo melstis, ašarodamas ir laikydamasis už rankų su seserimi Aimee (Eimi) bei broliu Carlu (Karlu).

O.Pistorius grįžo į teisiamųjų suolą per procedūrinį posėdį, praėjus šešiems mėnesiams po to, kai jis per Valentino dieną nušovė savo širdies draugę R.Steenkamp, kai ji buvo vonios kambaryje jo prabangiame name Pretorijoje.

Platininė blondinė, kurios nuotraukos puikuodavosi blizgių žurnalų viršeliuose, baigusi teisės studijas, mirė nuo šautinių žaizdų galvoje, alkūnėje ir klube. Pirmadienį jai būtų sukakę 30 metų.

O.Pistorius, kuris buvo paleistas už užstatą ir kuriam gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos, jeigu jis būtų pripažintas kaltu, neigė sąmoningai nužudęs merginą. Jis sakė, kad šovė į R.Steenkamp per užrakintas vonios kambario duris, palaikęs ją įsibrovėliu.

Numatoma, kad prokurorai paskelbs 10 puslapių dokumentą, pagal kurį „Bėgikas ašmenimis“ bus apkaltintas tyčine žmogžudyste, sakė šiam tyrimui artimi šaltiniai.

O.Pistorius taip pat gali būti apkaltintas dėl šaudymo viešoje vietoje, prokurorams siekiant pademonstruoti, kad kaltinamasis yra agresyvus ir nesivaržantis pasinaudoti šaunamuoju ginklu, praneša vietos žiniasklaida.

Kaip teigiama, O.Pistorius yra šaudęs iš pistoleto per savo buvusios merginos automobilio stoglangį, o anksčiau šiais metais buvo pranešta, jog jo ginklas atsitiktinai iššovė viename Johanesburgo restorane.

Pranešama, kad jo buvusią merginą kaltintojai iškvies duoti parodymų.

Numatoma, kad pirmadienio posėdis truks trumpai ir kad advokatai jau sutiko, jog byla būtų pradėta nagrinėti 2014 metais, nors PAR teismai garsėja kaip itin lėtai dirbantys. Tikimasi, kad bylos nagrinėjimas truks apie mėnesį.

„Teismas vyks ateinančių metų kovą. Jis tęsis nuo pirmosios kovo savaitės iki kovo pabaigos“, – kaltinamojo advokatas Kenny Oldwage'as (Kenis Oldveidžas) sakė naujienų agentūrai AFP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių