PAR parlamente kilo muštynės: išvaryti opozicijos atstovai

  • Teksto dydis:

Pietų Afrikos Respublikos parlamente ketvirtadienį kilo peštynės, kai apsaugos darbuotojai buvo priversti jėga iš salės išvesti daugiau kaip 20 opozicijos atstovų, neleidusių pasisakyti prezidentui Jacobui Zumai (Džeikobui Zumai).

Apie 30 baltais marškiniais apsirengusių apsaugininkų jėga išvesdino iš parlamento apie 25 radikalių kairiųjų judėjimo „Ekonominės laisvės kovotojai“ (EFF) narių, apie valandą neleidusių prezidentui pasakyti kalbos.

„Buvome su jumis kantrūs, bandėme suteikti jums galimybę išreikšti save, bet... tuo piktnaudžiaujama“, – parlamento pirmininkė Baleka Mbete (Baleka Mbetė) sakė EFF nariams prieš juos išvesdinant iš salės.

Prezidento metinį pranešimą EFF paverčia chaosu jau trejus pastaruosius metus. Judėjimo nariai, apsirengę raudonais darbininkų kombinezonais ir beretėmis, nuolat bando sutrukdyti J.Zumai pasakyti savo kalbą.

Pats prezidentas atrodė nepaveiktas posėdžių salėje vykstančių peštynių ir galiausiai kikendamas atėjo prie pakylos.

Prieš pat įsiveržiant apsaugai, EFF lyderis Julius Malema pavadino prezidentą „nepataisomu žmogumi, supuvusiu iki kaulų smegenų“.

J.Malema taip pat kritikavo parlamento pirmininkę B.Mbete ir sakė jai: „Jūsų elgesys jus sužlugdė. Esate neracionali, nekantri ir šališka.“

Tuo tarpu policija spygliuota viela aptvėrė parlamento pastatą Keiptaune, o valdančiojo Afrikos nacionalinio kongreso (ANC) šalininkai surengė gatvės protestą, į kurį suvažiavo dalyviai iš visos šalies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių