Sustabdytas „Panamos popierių“ tyrimas

  • Teksto dydis:

Panama stabdo tyrimą dėl vadinamojo Panamos popierių skandalo, kilusio, kai buvo nutekinti vienos teisinės firmos duomenys apie daugybę klientų iš įvairių šalių, laikiusių turtą neskaidriuose ofšoriniuose subjektuose, antradienį pranešė prokurorai.

Duomenys buvo gauti iš 11,5 mln. dokumentų, nutekintų iš Panamos teisinių paslaugų įmonės „Mossack Fonseca“, kurių analizė atskleidė, kad savo turtą mokesčių rojuose slepia gausybė įtakingų politikų, garsenybių ir sporto žvaigždžių.

Dėl konstituciniu pagrindu pateikto ieškinio tyrimas turėjo būti sustabdytas, per spaudos konferenciją sakė šalies generalinė prokurorė Kenia Porcell (Kenja Porsel).

Dabar Aukščiausiasis Teismas turės nuspręsti, ar šis tyrimas gali būti tęsiamas, sakė ji.

Vadinamasis „Panamos popierių“ skandalas kilo praeitų metų balandį, kai žiniasklaidos priemonės visame pasaulyje paskelbė duomenų apie milijonus neskaidrių ofšorinių sandorių. Juos vienam Vokietijos laikraščiui nutekino anoniminis šaltinis.

„Mossack Fonseca“ savo ruožtu argumentavo, kad tie duomenys buvo atskleisti neteisėtai ir buvo paremti vogta informacija.

Ši skandalinga informacija parodė, kad su neįvardytomis ofšorinėmis kompanijomis yra susiję tokie pasaulio lyderiai kaip Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Didžiosios Britanijos ekspremjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) ir kiti.

Dėl šio skandalo teko atsistatydinti ir Islandijos ministrui pirmininkui.

Tarp kitų tuose dokumentuose minėtų žymių žmonių yra ir Argentinos prezidentas Mauricio Macri (Maurisijus Makris), futbolininkas Lionelis Messi (Lionelis Mesis) ir Pakistano premjero Nawazo Sharifo (Navazo Šarifo) dukra.

Pačios ofšorinės kompanijos nėra nelegalios, tačiau staigus daugybės duomenų paviešinimas atskleidė didžiulius mokesčių slėpimo ir net nusikalstamo pinigų plovimo mastus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
Kažkas riebiai sumokėjo, kad tyrimas būtų nutrauktas ir suprantama kas, tai padarė :)?!, nes labai daug pasaulio riebiai turtingų šulų visuose sritise labai bijo būti atskleisti dėl mokesčių nemokėjimų ir dėl pinigų kilmės !. Tas tyrimas privalo būti tęsiamas ir lėks labai daug riebių pasaulio galvų !. JAV ir ypač Europos teisesaugai reikia pradėti tikrinti ne tik Panamos ofšorus, bet ir Karibų jūros ofšorus, Delavero valstijos ofšorus, Anglijos mergelių salų ofšorus, Kipro, Maltos ir visus kitus pasaulio ofšorus, ten rasite labai daug juodai korumpuotų pinigų iš aukščiausio rangos poliomelitų viso pasaulio, visokie selebričiai ir taip toliau panašiai, iš ten bus galima konfiskuoti trilijonus JAV dolerių ir kitų valiutų, tai viskas grįž į valstybių biudžetus !.

na va

na va portretas
Labai reikia uzgesinti si skandala.tiek ir ziniu.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių