Palestiniečių pareigūnas palygino B. Netanyahu su „Islamo valstybės“ lyderiu

  • Teksto dydis:

Aukšto rango palestiniečių pareigūnas antradienį palygino Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahusą) su „Islamo valstybės“ kovotojų lyderiu po to, kai Izraelio premjeras palygino „Hamas“ su šia džihadistų grupuote.

„Netanyahu bando pasėti „Islamo valstybės“, kuriai vadovauja Abu Bakras al-Baghdadi (Abu Bakras Bagdadis), baimę, bet pats Netanyahu užmiršta, kad tai jis vadovauja žydų valstybei“, – sakė palestiniečių vyriausiasis derybininkas taikos derybose su Izraeliu Saebas Erakatas.

„Jis nori, kad mes vadintumėme Izraelį žydų valstybe ir remia teroristus naujakurius, kurie žudo, griauna ir degina mečetes ir bažnyčias... visai kaip Baghdadi vyrai žudo ir terorizuoja“, – sakė S.Erakatas naujienų agentūrai AFP.

Kalbėdamas JT Generalinėje Asamblėjoje pirmadienį B.Netanyahu palygino Izraelio kovą prieš „Hamas“ su JAV vadovaujama misija prieš žiaurius „Islamo valstybės“ kovotojus Sirijoje ir Irake.

Savo kalba Jungtinėse Tautose „Netanyahu visiškai uždarė duris pažangai, siekiant dviejų valstybių sprendimo pagal 1967 metų sienas, ir atmetė bet kokį rimtą politinį sprendimą“ taikos derybose, sakė S.Erakatas.

Izraelio ir palestiniečių derybos žlugo balandį, abiem šalims pradėjus svaidytis priešpriešiniais kaltinimais.

Kitą mėnesį derybininkai vėl turėtų susitikti Kaire derybų dėl ilgalaikių paliaubų po 50 dienų trukusio karo Gazoje, per kurį žuvo daugiau nei 2 100 palestiniečių, daugiausia civilių gyventojų, ir 73 izraeliečiai, didžioji dalis kurių buvo kariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių