Pakistane per susirėmimus žuvo 15 kovotojų ir du kariai

  • Teksto dydis:

Pakistane per du atskirus mūšius palyginti ramiame rajone į šiaurės vakarus nuo šalies sostinės Islamabado žuvo mažiausiai 15 kovotojų ir du kariai, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Susišaudymai įvyko pastaruoju metu vėl suintensyvėjus kovotojų smurtui, kuris visoje šalyje vasario mėnesį nusinešė 130 gyvybių. Smurtas atsinaujino po palyginti ramaus laikotarpio ilgai trunkančioje Pakistano kovoje su vietiniais islamistų kovotojais.

Saugumo pajėgos surengė du reidus Chaibero Pachtunchvos provincijos Svabio rajone, vos už 100 km į šiaurės vakarus nuo Islamabado ir toli nuo genčių kontroliuojamų pasienio rajonų, kur aktyviausiai veikia islamistai.  

Antradienį kariams surengus reidą į tame rajone esantį kaimą, kilo susišaudymas. 

„Per susišaudymą du kariai mirė kankinio mirtimi“, – rašoma kariuomenės išplatintame pareiškime.

„Per operaciją buvo nukauti penki teroristai“, – priduriama jame.

Trečiadienį saugumo pajėgos surengė dar vieną reidą netoliese esančiame kaime ir nukovė 10 kovotojų, naujienų agentūrai AFP sakė aukšto rango saugumo pareigūnas. 

Apie antrą operaciją kol kas nepaskelbta daugiau jokių detalių. Apie ją buvo sužinota, kai policija ir saugumo pajėgos į vietos ligoninę atvežė dešimt kulkų suvarpytų kūnų.

„Jie buvo kovotojai ir žuvo per operaciją, surengtą gavus tam tikros žvalgybinės informacijos“, – sakė saugumo pareigūnas, pageidavęs neviešinti savo vardo.

Pakistano kariuomenė dėl suintensyvėjusio smurto praėjusį mėnesį paskelbė visoje šalyje pradedanti didžiulę kovos su terorizmu operaciją.

Atsakomybę už daugumą pastarojo meto išpuolių prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“  arba Pakistano Talibanas. Šie išpuoliai aptemdė optimizmą dėl saugumo padėties pagerėjimo po pusantro dešimtmečio trukusio karo su kovotojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių