Paaiškėjo, kur iš tikrųjų buvo neva prievartauta 13-metė Vokietijos rusė

  • Teksto dydis:

Trylikametė Vokietijoje gyvenanti rusė, sukėlusi tarptautinį skandalą, kai pasiskundė buvusi išprievartauta migrantų, iš tikrųjų tą naktį miegojo savo draugo namuose, pranešė penktadienį Berlyno prokuratūra.

Pasak vokiečių teisėsaugininkų, tyrimas parodė, kad pasakojimas esą mergaitę pagrobė ir prievartavo trys „pietiečiai“ vyrai iš tikrųjų neturi jokio pagrindo, nors Rusijoje aukštu lygiu tvirtinama priešingai.

„Panaudojus duomenis iš jos sugadinto telefono, mums pavyko rasti informacijos apie jauną vokietį, 19 metų amžiaus, trylikametės pažįstamą, – sakė prokuratūros atstovas Martinas Steltneris (Martinas Šteltneris). – Mergaitė panorėjo pasislėpti jo namuose, nes turėjo problemų mokykloje“.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį sakė, kad Maskvoje apie šį incidentą sužinota „ne iš oficialių Vokietijos struktūrų, o iš pradžių iš rusakalbės bendruomenės, paskui iš šios šeimos advokatų, ir paskui iš Lizos tėvų“.

Antradienį S.Lavrovas pareiškė patikėjęs, kad mergaitė buvo pagrobta, ir apkaltino policiją jos dingimo „slėpimu“.

„Aišku, kad mergaitė absoliučiai tiksliai ne savo noru dingo 30 valandų“, – sakė jis per spaudos konferenciją antradienį ir pridūrė: „tikiuosi, kad nebesikartos tokie atvejai, kaip su mūsų mergaite Liza, kai naujiena apie tai, jog ji dingo, labai ilgai buvo slepiama dėl kažkokių priežasčių“.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris) trečiadienį paragino S.Lavrovą „politiškai neeksploatuoti“ šių įtarimų, nesulaukus tyrimo rezultatų.

Šis atvejis Vokietijoje dar labiau padidino įtampą Vokietijos ir Rusijos santykiuose, tvyrančią dėl Sirijos konflikto ir Europos Sąjungos Maskvai taikomų sankcijų.

Vokietijos policijos pareigūnai praėjusią savaitę atmetė trylikametės pasakojimą, kad su ja esą lytiškai smurtavo „užsieniečiai“, tačiau vis tiek perdavė bylą prokuratūrai.

Berlyno prokurorai pareiškė neturintys įrodymų, kad mergina buvo verčiama lytiškai santykiauti, tačiau pradėjo tyrimą prieš mažiausiai vieną asmenį dėl galimų lytinių santykių su nepilnamete.

M.Steltneris penktadienį pažymėjo, kad minėta mergaitė anksčiau turėjo santykių su dviem vyresniais nei 20 metų vyrais: „vienu Turkijos piliečiu, ir vienu turkiškos kilmės vokiečiu“ – jie gali būti apkaltinti nepilnametės tvirkinimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visiška

visiška portretas
betvarkė europoj, juk žino kokio amžiaus mergaitė ir suaugę vyrai santykiauja, jau taip viskas slepiama, ginami visokiais būdais

hansas

hansas portretas
nu bajeris ,turkiskas vokietis------tai gal yra negriskas vokietis ..arabiskas ..indiskas ,,,,manau VOKIETIS YRA TIK TAS KURIUO TAUTYBE VOKIETIS

Kremliaus diplomatija

Kremliaus diplomatija  portretas
Lavrovas: „Aišku, kad mergaitė absoliučiai tiksliai ne savo noru dingo 30 valandų“. …..Truputį pakeitus turinį skambėtų kur kas įtikinamiau: aišku, kad Lavrovas asilas, bliaunantis apie savo kvailumą visam pasauliui neribotą valandų skaičių.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių