P. Porošenka ragina ES lyderius suteikti Ukrainai narystės ES perspektyvą

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka paragino Europos Sąjungos lyderius numatyti Ukrainos narystės Bendrijoje perspektyvą.

„Raginu ES, kad palaikydama Ukrainos žmonių eurointegracinius siekius ji pripažintų, jog Ukraina, kaip ir bet kuri kita Europos valstybė, gerbianti ir galinti apginti bendras (Europos) vertybes, gali ateityje tapti ES nare. Žinoma, su sąlyga, kad atitiks visus kriterijus“, – sakė jis pirmadienį, pradėdamas ES ir Ukrainos lyderių plenarinį posėdį Kijeve.

Prezidentas pabrėžė, kad vykdant būtinas reformas tokiomis sunkiomis sąlygomis, Ukrainai reikalinga reikšminga ir nuolatinė ES parama asociacijos ir integracijos dvasia, taip pat ir politinis ir ekonominis palaikymas.

„ES parama turi padėti sustiprinti ukrainiečių tikėjimą Ukrainos ateities Europos Sąjungoje būtinybe, taip pat būtinybe įveikti kartais skaudų, tačiau ne per daug sudėtingą vidinių permainų procesą“, – pridūrė P.Porošenka.


Šiame straipsnyje: Petro Porošenkakaras UkrainojeES plėtranarystė ES

NAUJAUSI KOMENTARAI

tuti

tuti portretas
amerika pazadejo ukrams, kad juos priims i nato, jeigu jie nusiginkluos.jie buvo ketvirta armija pasaulyje pagal stipruma.ju nepriima i nato, nepriims ir i es,nes jie neatitinka jokiu reikalavimu.ukraina buvo reikalinga tik priartet prie rusijos sienu ir nuginkluot dar viena galima rusijos sajungininka.jie liks uz borto,jeigu si kara laimes rusija,nes amerika greitai pamirsta savo sajungininkus,mums bus tas pats...liks ukrai sugriauti ir nualinti karo,kaip libija,iranas,irakas,jugoslavija...kur amerika,ten siurute ir kalnai zuvusiu civiliu...

pritariu

pritariu portretas
Civilizuotai Europai prasiskolinę pašalpiniai tinginiai, laukiniai neonaciai , žmogžudžiai ir nesantaikos kurstytojai nereikalingi.

Mda

Mda portretas
Kai kelios Jūsų kartos pasikeis, tai tuomet gal. Kam mums tokie ukrainiečiai pas mus? Mes nenorime pilietinio karo kurstytoju.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių