Opozicijos lyderio B. Nemcovo nužudymas buvo kruopščiai suplanuotas

  • Teksto dydis:

Rusijos opozicijos lyderio Boriso Nemcovo nužudymas buvo kruopščiai parengtas, pareiškė šeštadienį tyrėjai, atkreipę dėmesį į panaudoto ginklo pobūdį ir žudikų informuotumą apie politiko judėjimą.

„Kad nusikaltimas buvo kruopščiai suplanuotas, nekyla jokių abejonių, kaip ir vieta, parinkta nužudymui. Tyrimo duomenimis Borisas Nemcovas su kompanione ėjo į savo butą, kuris yra netoli įvykio vietos. Ir akivaizdu, kad šio nusikaltimo organizatoriai ir vykdytojai buvo informuoti apie galimą maršrutą“, – sakė Tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas.

Pasak jo, tyrėjai tikrina kelias pagrindines nusikaltimo versijas: politinę provokaciją, islamo ekstremistų pėdsaką, įvykius Ukrainoje, taip pat ir komercinę veiklą.

„Šiuo metu tyrimas nagrinėja kelias versijas: nužudymą kaip provokaciją politinei padėčiai destabilizuoti šalyje; Nemcovo asmenybė galėjo tapti savotiška sakraline auka tiems, kurie nesibodi jokiais metodas savo politiniams tikslams siekti“, – pažymėjo V.Markinas.

Islamo ekstremistų versija susidomėta todėl, kad „tyrėjai turi duomenų, jog B.Nemcovui buvo grasinta dėl jo požiūrio į žurnalo „Charlie Hebdo“ karikatūristų sušaudymą Paryžiuje“, sakė V.Markinas.

Anot jo, tikrinama ir „versija, susijusi su Ukrainos įvykiais“. „Ne paslaptis, kad abiejose konflikto pusėse esama labai radikalių personažų, kurie nepavaldūs jokiai valdžiai“, – sakė jis ir pridūrė, kad neatmetamos ir kitos versijos, kaip komercinė veikla, asmeninė neapykanta ir kitos buitinės versijos.

Nustatyta, kad B.Nemcovą lydėjo modelis 23-ejų Ana Durickaja, Ukrainos pilietė, kuri yra nužudymo liudininkė. Pasak REN TV, jiedu draugavo jau apie ketverius metus.

Mergina sakė teisėsaugininkams, kad B.Nemcovą nušovė iš balto automobilio iššokęs vyriškis.

Policija apie šaudymą ant Didžiojo Moskvorecko tilto pranešimą gavo penktadienį 23 val. 38 min. Maskvos (22 val. 38 min. Lietuvos) laiku.

Tyrėjai neatmeta ir pavydo versijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tau

tau portretas
nemcova borisa nuzude aisku kiekvienam demokratiskam rusijos pilieciui kas nuzude poliakovskaja tai spec tarnybu darbas kas neparankus putinui nes kgb metodai

Vargu

Vargu portretas
ar galima apsisikti daugiau nei lietuva apsisyko.Protingi isvaziavo is lietuvos i anglija sudus valyti,liko narkomanai,vagys,plesykai ir girtuokliai,is pramones tik aparatu gamyba samogonui varyti.Zmogzudystes-pirma vieta ES.Savizudybes-pirma vieta ES.Lietuvos girtuokliai-ketvirti pasaulyj.Is dideles laimes 12.5 tukst.pasikore per 10 metu.ES kalejimuose pilna lietuvos vagiu ir plesyku.Rusijai toli iki to.Daugiau apsisikti nei lietuva apsisyko-labai sunku.

pitekantropui manau

pitekantropui manau portretas
šioje srityje tokie, kaip tu ar ruskyno teroristai turi didesnę praktiką, todėl Nemcovą nužudė putleriniai žmogžudžiai, tuo niekas neabejoja. O ruskynas pats save taip apšiko, kad, kažin, ar įmanoma jį dar daugiau apšikti, nebent kacapai patys dar labiau pasistengs.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių