OPCW nepavyko nustatyti prieš Skripalius panaudotos medžiagos kilmės šalies

  • Teksto dydis:

Cheminio ginklo uždraudimo organizacijai (OPCW) nepavyko nustatyti medžiagos, panaudotos apnuodijant buvusį dvigubą Rusijos agentą Sergejų Skripalį ir jo dukterį Juliją, kilmės šalies, skubiame OPCW vykdomosios tarybos posėdyje Hagoje sakė nuolatinis Didžiosios Britanijos atstovas OPCW Peteris Wilsonas.

„Nei Gynybos mokslo ir technologijų laboratorijos (DSTL) analizėje, nei OPCW ataskaitoje nenurodoma išpuolio metu panaudotos medžiagos kilmės šalis ar laboratorija“, - sakė P. Wilsonas, tačiau pridūrė, kad „mes tikime, kad vienintelė Rusija turėjo technines priemones, patirties ir motyvą taikytis į Skripalius“.

Tačiau P. Wilsonas sakė, kad OPCW patvirtino Didžiosios Britanijos išvadas, kad Skripaliai buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Kovo 4 d. buvęs Rusijos GRU pulkininkas S. Skripalis ir jo duktė Julija buvo rasti be sąmonės ant suolelio Solsberio mieste, kuris yra už 140 kilometrų nuo Londono.

Didžioji Britanija apkaltino Rusiją prisidėjus prie S. Skripalio ir jo dukters apnuodijimo. Maskva neigia turinti ką nors bendra su šiuo incidentu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Šiaip ai Izraelis turi bet kokią pasauly žinomą technologiją...

Realybė

Realybė portretas
Jie nustatė kad tai JAV darbas, tačiau baiminasi apie tai pranėšti. Visi apie tai žino.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
eilinį kartą Anglija apsijuokė prieš pasaulį.Telyčia mei neturėdama faktų užsipuolė RUSIJĄ.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių