Olimpiniai statiniai neatpažįstamai pakeitė Sočio veidą

Jau kitą savaitę startuosiančios Sočio olimpinės žaidynės taps ne tik įspūdinga sporto švente sportininkams bei milijonams aistruolių. Septynerius metus trukusio pasirengimo šiam įvykiui rezultatas – ir milžiniškų investicijų pareikalavę grandioziniai statybų objektai.

Jau kitą savaitę startuosiančios Sočio olimpinės žaidynės taps ne tik įspūdinga sporto švente sportininkams bei milijonams aistruolių. Septynerius metus trukusio pasirengimo šiam įvykiui rezultatas – ir milžiniškų investicijų pareikalavę grandioziniai statybų objektai.

Viešbučiai – ir ant vandens

XXII žiemos olimpinių žaidynių proga Krasnodaro krašte buvo renovuota bei naujai paklota daugiau kaip 360 km kelių, nutiesta apie 200 km geležinkelio, rekonstruotos stotys, oro uostas, nutiestos naujos kalnų keltuvų linijos.

Sočio olimpiadai pastatyta 11 pagrindinių sportinių objektų: 6 jų iškilo Olimpiniame parke pakrantės komplekse, o 5 – kalnų klasteryje. Tarp naujų statinių – ir du mediacentrai, skirti žiniasklaidos atstovams, viešbučiai bei olimpiniai kaimeliai.

Be to, planuojama, kad vasario 3-iąją į Sočį atplauks penki kruiziniai laineriai, tapsiantys dreifuojančiais 3–5 žvaigždučių viešbučiais.

Uoste prisišvartuos "Norwegian Jade", "MS Princess Maria", "SPL Princess Anastasia", "Grand Holiday" bei "Louis Olympia", kuriuose gerokai iš anksto buvo užrezervuota 40 tūkst. kajučių olimpiados svečiams ir sportininkams.

Viename penkių lainerių gyvenantys turistai galės apsilankyti ir kituose laivuose. Šių viešbučių ant vandens išskirtinumas – juose bus draudžiama lankytis kazino ir bemuitėse parduotuvėse, siekiant palaikyti sveiko gyvenimo būdo judėjimą.

Svarbiausi – sporto objektai

Kaip skelbia Rusijos žiniasklaida, Olimpinio parko struktūrą sudaro šešios pagrindinės arenos: olimpinis stadionas "Fišt", Didieji ledo rūmai, ledo arena "Šaiba", kerlingo centras "Ledo kubas", čiuožimo centras "Adler arena" bei žiemos sporto rūmai "Aisberg".

Kalnuose įrengtas tramplinų kompleksas "Rusiški kalneliai", slidžių ir biatlono kompleksas "Laura", rogučių sporto centras "Sanki", taip pat kalnų slidinėjimo trasa ir ekstremalus parkas "Roza Chutor".

Nors oficiali olimpiados pradžia – vasario 6-oji, šalia Olimpinio parko jau atidarytas pagrindinis mediacentras. Statinio plotas siekia 158 tūkst. kv. m, jame vienu metu gali dirbti 6 tūkst. žiniasklaidos atstovų, pastatas aprūpintas pažangiomis energijos ir vandens taupymo technologijomis.

Pakrantės komplekso ašimi tapo stadionas "Fišt" – tai aukščiausias, virš Olimpinio parko apie 70 m iškilsiantis statinys. Kai kurios jo stogo stambiagabaritės metalinių arkų karkaso dalys sveria po 500 tonų. Jos buvo montuojamos ant žemės, o po to keliamos specialiais kranais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ant sočio

ant sočio portretas
dėjau

poiuytrewq

poiuytrewq portretas
near kas...mes ir,grajus uzkelsime...tuoj babcems pensijas sudeliosim,ir tadu zaidimais uzsiimsime-prie slabotkes darysime,ten vietos kiek nori.

Pranašas

Pranašas portretas
Bus viskas aukštumoj, visi laimingi grįš namo ir prisimins šį įvykį kaip nuostabų sapną.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių