Olandijoje dėl keistų kvapų trumpam buvo uždarytas oro uostas

  • Teksto dydis:

Skrydžiai iš Eindhoveno oro uosto ir į jį pirmadienį buvo sustabdyti porai valandų, nes dispečerių bokšte dėl keisto kvapo buvo evakuoti žmonės.

Olandijos pietuose esančiame Eindhoveno oro uoste, antrajame pagal dydį šalyje po Amsterdamo Schipholio, buvo kitur nukreipti septyni atvykstantys skrydžiai, kilti parengti lėktuvai turėjo laukti, kol paaiškės padėtis.

„Eindhoveno oro uostas vėl veikia po eismo sutrikdymo dėl keisto kvapo“ dispečerių bokšte, sakė naujienų agentūrai APF oro uosto pareigūnai.

Dispečeriams pasiskundus dėl gerklę graužiančio kvapo, oro uosto saugos tarnyba skubiai iškvietė Eindhoveno ugniagesius, kurie evakavo bokštą.

Lėktuvų skrydžių kontrolę perėmė Olandijos karinių oro pajėgų centrinė bazė; septyni skrydžiai buvo nukreipti į Schipholį, Mastrichtą šalies pietryčiuose ir Vokietijos Vėcės oro uostą, esantį prie pat sienos.

Ugniagesiai sakė nieko neaptikę, kas būtų kėlęs nerimą. Tad po dviejų valandų dispečeriams leista grįžti į savo postus, nes oro mėginių tyrimas neparodė kenksmingų medžiagų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių