Odesoje baigtos Ukrainos ir JAV pratybos „Sea Breeze“ 2016

  • Teksto dydis:

Ukrainoje Juodosios jūros uostamiestyje Odesoje šeštadienį iškilmingai užbaigtos bendros Ukrainos ir JAV pratybos „Sea Breeze“ 2016; uždarymo ceremonija surengta JAV karo laive „USS Whidbey Island“.

Per šią ceremoniją tiek ukrainiečiai, tiek amerikiečiai pažymėjo šių pratybų efektyvumą ir mastą bei naudingumą skirtingų šalių ginkluotųjų pajėgų sąveikai tobulinti bei saugumui Juodosios jūros regione užtikrinti.

„See Breeze“ (Jūros brizas) 2016 metų pratybose, prasidėjusiose liepos 18 dieną, dalyvavo 4000 karių iš 16 valstybių: Ukrainos, JAV, Bulgarijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos, Gruzijos, Italijos, Ispanijos, Lietuvos, Moldovos, Norvegijos, Lenkijos, Rumunijos, Turkijos, Švedijos ir Suomijos. Panaudota 20 orlaivių ir sraigtasparnių, daugiau kaip 140 automobilių ir šarvuočių.

Pratybos „Sea Breeze“ rengiamos kasmet nuo 1997 metų. Jomis siekiama išmokyti Ukrainos karinio jūrų laivyno karius, pagerinti jų kovos parengtį. Jos vyksta dvišaliu pagrindu, bet yra atviros ir kitoms šalims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl Vakaruose globalizacijos neremia net tie, kuriems ji naudinga, pvz. dirbantys eksportui? Todėl, kad žmonės iš prigimties yra altruistai. Jie rūpinasi savo tauta ir valstybe, prarandančiomis gamyklas ir žemės ūkius, nes tiki, kad jų tauta ir valstybė yra geresnės, negu daugelis kitų. Todėl jie nenori, kad jų valstybė švaistytų pinigus ir aukotų jaunimo gyvybes bei mūsų darbo vietas kitų tautų konfliktams ir problemoms spręsti. (Trumpai: etnocentrizmas ir patriotizmas veda prie izoliacionizmo) (nurodyta čia). Rezultatas: Donaldas Trumpas ruošiasi įvesti 45 procentų muitus importui iš Kinijos (nurodyta čia). Išvis, JAV praktiškai neliko žymių politikų, kurie remtų globalizaciją, nes paskutinis iš jų - prezidentas Obama - greitai nueina nuo politinės scenos. Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Anonimas

Anonimas portretas
Kam tas jėgos demonstravimas reikalingas...........kada šitas idiotizmas baigsis......kam audingas pinivų plovimas....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių