Nyderlandų karalienė dėl sesers mirties atšaukė vizitą Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Nyderlandų karalienė Maxima (Maksima) kartu su savo vyru karaliumi Willemu-Alexanderiu (Vilemu Aleksandru) ateinantį savaitgalį vyks į Argentiną dalyvauti savo jaunesnės sesers laidotuvėse, todėl turėjo atšaukti keletą savo vizitų, įskaitant kelionę po Baltijos šalis.

Karalienės sesuo – 33 metų argentinietė Ines Zorreguieta (Ines Soregieta) – trečiadienio vakarą buvo rasta negyva savo bute Buenos Airėse. Manoma, kad kentėjo nuo gilios depresijos ir veikiausiai nusižudė.

Ateinantį savaitgalį karalius Willemas-Alexanderis ir karalienė Maxima dalyvaus I. Zorreguietos laidotuvėse Argentinos sostinėje.

Karalienė Maxima atšaukė visus savo viešus susitikimus iki kitos savaitės pabaigos, įskaitant vizitus Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje. Vis dėlto Willemas-Alexanderis, grįžęs iš laidotuvių, suplanuotuose vizituose dalyvaus.

Planuota, kad Olandijos karališkoji pora Lietuvos vadovės Dalios Grybauskaitės kvietimu Lietuvoje lankysis birželio 13–15 dienomis, informavo prezidentės spaudos tarnyba.

Vizitas Latvijoje buvo numatytas birželio 11–12, o Estijoje – 12–13 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Jeigu jau viskuo apteke ,gyvendami gerai serga depresiją ,tai ką daryti lietuviams ,Lietuvoje,kiekvieną dieną skurdę ir nepriteklyje,bedarbystėje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių