Nuspręsta: Prancūzijoje koridos uždraustos nebus

Prancūzijos Konstitucinė Taryba penktadienį atmetė gyvūnų teisių gynėjų prašymą uždrausti koridas šalies pietiniuose regionuose, kur jos vis dar yra leidžiamos.

Taryba nurodė, kad konstitucijos dvasiai neprieštarauja leidimas tokiai praktikai kai kuriuose regionuose, nors daugumoje šalies regionų ji yra draudžiama.

Prancūzijoje per metus surengiama dešimtys koridų, kuriose žūsta daugiau kaip tūkstantis gyvulių. Šalininkai tai vadina vietos tradicija ir svarbiu turizmo skatinimo veiksniu.

Taryba sako, kad nuostata, pagal kurią šalies pietuose leidžiama rengti koridas, yra „tiksli, objektyvi ir racionali“, ir priduria, kad „šios tradicinės praktikos tokiu būdu ... nepažeidžia konstitucinių teisių“.

Koridos priešininkų organizacija CRAC ir gyvūnų teisių gynimo grupė DDA prašė Tarybos įvesti draudimą visoje šalyje ir panaikinti spragą, pagal kurią ši tradicija Pietų Prancūzijoje gali būti tęsiama.

Apklausos paprastai rodo, kad maždaug du trečdaliai prancūzų rinkėjų norėtų visiško koridų uždraudimo, tačiau naujausia apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbti ketvirtadienį, rodo, kad 48 proc. rinkėjų pritaria draudimui, 42 proc. pritaria status quo, o 10 proc. šiuo klausimu neturi nuomonės.

Korida turi ir daug aistringų šalininkų, tarp jų - vidaus reikalų ministrą Manuelį Vallsą, kuris anksčiau šį mėnesį koridos oponentus papiktino pareiškimu, kad tai yra tradicija, kurią reiktų saugoti.

"Tai dalykas, kurį labai mėgstu, tai - mano šeimos kultūros dalis“, - sakė ministras, kuris yra gimęs Ispanijoje ir kuris su šeima dar vaikystėje persikėlė į Prancūziją.
„Tai - kultūra, kurią turime saugoti“, - teigė jis.

Gynėjai taip pat atkreipia dėmesį į ekonominę koridos naudą ir sako, kad ji į Pietų Prancūziją privilioja daug turistų, ypač - į tokius miestus kaip Nimą ir Arlį.

Šešias dienas trunkanti Arlio Velykų šventė, pavyzdžiui, privilioja 500 tūkst. lankytojų, kurių kiekvienas per dieną išleidžia maždaug po 100 eurų, sakė šio miesto turizmo biuro vadovas Christianas Mourisard'as (Kristianas Murisaras).

Gyvūnų teisių gynėjai nepaisydami penktadienio nesėkmės planuoja tęsti savo kovą už koridos uždraudimą.

Jie siekia, kad parlamentas priimtų atitinkamą draudimą, ir taip pat svarsto galimybes apskųsti koridą Europos Žmogaus Teisių Teisme.


Šiame straipsnyje: koridaPrancūzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
bet ir pramogas kai kurie žmogeliai susigalvoja... Jei dar pradėtų rengti pasilinksminimus, kurių metu buliai specialiai paaštrintais ragais beginklius matadorus badytų, tai oho kiek turistų pritrauktų! Iškrypėlių niekada netrūksta. Tik neišeis, nes galvijų nepriversi taip elgtis - gyvuliai nei iš šio nei iš to žmonių neužpuldinėja...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių