Nušalintas Egipto vadovas H. Mubarakas paleistas į laisvę

  • Teksto dydis:

Nušalintas Egipto prezidentas Hosni Mubarakas (Hosnis Mubarakas) penktadienį išvyko iš karinės ligoninės, kurioje praleido beveik visus šešerius kalinimo metus, pranešė jo advokatas.

H.Mubarakas buvo paleistas į laisvę aukščiausios instancijos apeliaciniam teismui šį mėnesį galutinai išteisinus jį dėl protestuotojų žudynių per 2011-ųjų sukilimą, per kurį jis neteko posto.

„Taip“, – naujienų agentūrai AFP atsakė H.Mubarako advokatas Faridas al Deebas (Faridas Dybas), paklaustas, ar buvęs valstybės vadovas penktadienį išvyko iš ligoninės.

H.Mubarakas buvo kaltinamas skatinimu žudyti protestuotojus per minėtą 18 dienų sukilimą, kai policijos ir demonstrantų susirėmimai pareikalavo maždaug 850 gyvybių.

2012 metais H.Mubarakas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, bet apeliacinis teismas nurodė jį teisti iš naujo ir po dvejų metų kaltinimai jam buvo panaikinti.

Šių metų kovo 2 dieną Egipto aukščiausios instancijos apeliacinis teismas išteisino jį dėl vaidmens žudant žmones.

2016 metų sausį apeliacinis teismas paliko galioti trejus metus įkalinimo H.Mubarakui ir dviem jo sūnums dėl kaltinimų korupcija. Tačiau buvo atsižvelgta į jau atliktą bausmės laiką. Abu jo sūnūs, Alaa (Alaatas) ir Gamalas, buvo paleisti.

Ketvirtadienį vienas teismas nurodė atnaujinti tyrimą H.Mubarako atžvilgiu dėl korupcijos. Įtariama, kad jis gavo dovanų iš valstybinio laikraščio „al Ahram“.

Tuo tarpu keli svarbūs 2011 metų sukilimo aktyvistai šiuo metu atlieka ilgas laisvės atėmimo bausmes, o teisių gynimo grupės sako, kad dar šimtai žmonių dingo.


Šiame straipsnyje: Hosni MubarakasEgiptaslaisvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių