Nuosprendis A.Dressenui bus paskelbtas per dvi savaites

Kaltinamasis Harjumos apskrities teismo nuosprendis buvusiam Saugumo policijos (KaPo) darbuotojui Aleksejui Dressenui bus paskelbtas per dvi savaites.

Tai paskelbusi valstybės prokurorė Heili Sepp negalėjo išsamiau komentuoti padaryto nusikaltimo esmės, nes procesas buvo uždaras, ir teismas nepaskelbė viso nuosprendžio teksto.

„Apie šio nusikaltimo baudžiamąjį procesą aš galėsiu kalbėti tik po to, kai teismas paskelbs nuosprendį ir jame esantį kaltinimą“, - spaudos konferencijoje sakė H.Sepp.

Jeigu teismo sprendimas nebus apskųstas per 15 dienų, jis įsigalios ir bus paskelbtas.

Harjumos apskrities teismas antradienį pripažino buvusį Saugumo policijos darbuotoją Aleksejų Dresseną kaltu dėl tėvynės išdavystės ir žinybinės informacijos perdavimo ir nuteisė jį 16 metų kalėti.

Jo žmona Viktorija Dressen pripažinta kalta dėl valstybės išdavystės ir žinybinės informacijos perdavimo ir nuteista lygtine laisvės atėmimo šešeriems metams bausme, jos vykdymą atidedant penkeriems metams.

Į valstybės iždą paimtos iš A.Dresseno nusikalstamos 142 900 eurų pajamos ir rasti per kratą 23 556,85 eurų. Paimtas ir buvęs nuosavas A.Dressеno butas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių