Nuo ES ir JAV sankcijų Rusijai kentės ir 13 šios šalies lyderių

Grasinimai neįsileisti į JAV ir Europos Sąjungą dėl Krymo krizės palies mažiausiai 13 Rusijos politikų ir verslo lyderių, tarp kurių minimas ir gynybos ministras, ir saugumo vadas, ir „Gazprom“ vadovas, pranešama penktadienį Vokietijos žiniasklaidoje.

ES užsienio reikalų ministrai Briuselyje susitiks pirmadienį, kai referendumas rusakalbių daugumą turinčiame Krymo regione Ukrainoje bus jau baigtas, kad apsvarstytų konkretiems rusų pareigūnams taikytinas sankcijas - turto įšaldymą, vizų draudimą.

Anot vokiečių laikraščio „Bild“, asmenų, kuriems ketinama neišduoti vizų, sąraše yra mažiausiai 13 aukšto rango pareigūnų, tarp kurių minimas gynybos ministras Sergejus Šoigu ir Federalinės saugumo tarnybos (FST) vadovas Aleksandras Bortnikovas.

Sąraše yra ir energetikos šulai, nurodo didžiuliu tiražu leidžiamas laikraštis, remdamasis Vašingtono ir Briuselio diplomatais, straipsnyje, kuris pasirodys šeštadienį.

Bus uždrausta išduoti ES ir JAV vizas „Gazprom“ generaliniam direktoriui Aleksejui Mileriui, „Rosneft“ viršininkui Igoriui Sečinui, pažymima straipsnyje.

Sekmadienį Kryme rengiamas referendumas, sukėlęs didžiausią nuo Šaltojo karo laikų priešpriešą tarp Rytų ir Vakarų, vyks Rusijos ginkluotosioms pajėgoms perėmus Krymo pusiasalio valdymą, kai Kijeve krito Kremliui palankus režimas.

Berlynas iš karto pareiškė, kad šio referendumo rezultatas bus „beprasmis“.

Paklaustas apie minimą „Bild“ pranešimą Užsienio reikalų ministerijos atstovas pasakė žurnalistams penktadienį, kad vis dar diskutuojama ir kad „dar nėra pagrindo skelbti tarpinius rezultatus“.

Pasak jo, stengiamasi parodyti „aiškų bendrą Europos požiūrį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių