„Novavax“ atideda paraiškos pildymą vakcinos patvirtinimui gauti

JAV biotechnologijų įmonė „Novavax“ pirmadienį pranešė atidedanti planus siekti savo vakcinos nuo COVID-19 patvirtinimo.

Tai prasta naujiena besivystančioms šalims, kurios tikėjosi, kad ši vakcina greitai taps prieinama.

„Novavax“ dabar tikisi paraišką dėl vakcinos patvirtinimo JAV ir ES pateikti 2021 m. trečią ketvirtį, teigiama įmonės pranešime.

„Novavax“ vakcina yra svarbi dalis „Covax“ programos, kuria siekiama priėjimą prie vakcinų užtikrinti ir skurdesnėms šalims.

Įmonės vakcinos kandidatės efektyvumas prieš sunkias COVID-19 ligos formas per trečiosios fazės klinikinius tyrimus Jungtinėje Karalystėje (JK) buvo 100 proc., efektyvumas prieš visas ligos formas siekė 89,7 proc.

„Novavax“ pirmadienį taip pat pranešė, kad jos bendrosios vakcinos nuo COVID-19 ir gripo priešklinikinių tyrimų rezultatai apskritai buvo teigiami.

„Nors per COVID-19 pandemiją gripo rodikliai sumažėjo, jis vis dar išlieka reikšminga grėsme pasaulio visuomenės sveikatai, todėl universali, efektyvesnė vakcina yra labai reikalinga, taip pat ir nuo gripo“, – teigė įmonės mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros direktorius Gregory'is Glennas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių