Norvegijoje – rekordinis nedarbas

Nedarbas Norvegijoje dėl naftos pramonės smukimo turi įtakos ir kitoms pramonės sritims. Iš viso naftos pramonėje per metus darbo neteko 36 tūkstančiai žmonių.

Nedarbas Norvegijoje šiuo metu yra didžiausias per dešimtį metų ir pasiekė 4,5 procentų ribą. Bedarbiais yra užsiregistravę 124 tūkstančiai norvegų. Tačiau situacija gali dar pablogėti, nes naftos pramonės krizė pamažu persimeta į kitas pramonės šakas ir skirtingus šalies regionus.

Ekonomikos ekspertai prognozuoja, kad nedarbas gali išaugti iki aukštumų, kokių šalis nematė daugelį metų. Spėjama, kad vien naftos pramonė, kurioje dirba 350 tūkstančių žmonių neteks 70 tūkstančių darbo vietų.

Prognozuojama, kad ekonomikos sunkumai darys įtaką ir atlyginimų augimui. Pastaruosius 20 metų Norvegijoje atlyginimai per metus augo vidutiniškai maždaug 4,5 procento, tačiau ateinančius trejus metus atlyginimų augimas gali  būti mažiausiais nuo 1935 metų ir augs tik 2,5 procento.

ol kas naftos krizė nepalietė tik nekilojamojo turto kainų, kurios pastoviai auga, tačiau ekonomistai prognozuoja, kad netrukus šis augimas sustos, o kainos patrauks žemyn.


Šiame straipsnyje: naftaNorvegijanedarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

no

no portretas
dabar vykdomas valstybinės įmonės "Statoil" apsivalymas, nes tai buvo "melžiama karvė", kurioje dirbo sugyventinių, šeimų ir giminių klanai, o tiksliau nedirbo,bet gaudavo didelius atlyginimus. Tie , kurie dirbo realiai platformose buvo nedaug atleista....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių