Norvegija tapo nebe tokia patraukli darbuotojams iš užsienio

  • Teksto dydis:

Norvegijoje smarkiai mažėja darbuotojų iš Švedijos. Dėl nukritusio kronos kurso švedams dirbti Norvegijoje nebėra taip pelninga. Prie jų sugrįžimo namo prisideda ir smarkiai išaugęs darbo vietų skaičius pačioje Švedijoje. Pastebima, kad Norvegijoje sumažėjo ir darbuotojų iš Lenkijos bei Lietuvos.

Šių metų statistika atskleidžia, jog švedai į Norvegiją vyksta gerokai rečiau, o dažnais atvejais patraukia atgal namo. Labiausiai jų sugrįžimą namo lemia smukęs Norvegijos kronos kursas – atlyginimų skirtumai tarp šalių jau nebėra tokie akivaizdūs, be to, gerokai išaugo darbo vietų pasiūla pačioje Švedijoje.

Pasak ekonomistų, švedai Norvegijos ekonomikai gerokai pagelbėjo klestėjimo metu, be jų daugelis paslaugų Norvegijoje būtų buvusios gerokai brangesnės. Taip pat pripažįstama, kad švedų išvykimas yra geras ženklas ne geriausius laikus išgyvenančiai Norvegijai. Švedai neužpildys darbo biržų ir jiems nereikės mokėti pašalpų.

Darbo jėgos judėjimas į Norvegiją mažėja ne tik iš Švedijos, bet ir iš Lietuvos bei Lenkijos. Per dvejus metus taip vadinamų darbo imigrantų skaičiai iš šių trijų valstybių sumažėjo nuo 36 tūkst. 2011 ir 2012 metais iki 15 tūkst. praėjusiais ir šiais metais.


Šiame straipsnyje: Norvegijaužsienisdarbuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių