Nobelio taikos premijos teikimo ceremonija atidedama iki kitų metų

Jungtinių Tautų (JT) Pasaulio maisto programos (WFP) vykdomasis direktorius Davidas Beasley‘is dėl koronaviruso pandemijos gruodį nekeliaus į Norvegiją atsiimti Nobelio taikos premijos savo vadovaujamos organizacijos vardu.

„Dėl dabartinių apribojimų Osle nebūtų įmanoma gerai ir tinkamai surengti ceremonijos ir kitų tradicinės programos dalių“, – sakoma Nobelio premijos komiteto pranešime.

Iki kitų metų atidėtas ir tradicinis Nobelio premijos banketas bei D. Beasley‘io Nobelio premijos paskaita.

Vis dėlto komitetas ketina pagerbti Romoje įsikūrusią organizaciją internetinės ceremonijos metu.

Praėjusią savaitę Norvegija paskelbė, kad į šalį atvykstantiems WFP delegacijos nariams nebus taikomi saviizoliacijos reikalavimai. Šiuo metu kitiems atvykėliams taikomas reikalavimas saviizoliuotis 10 dienų.

Pastaruoju metu Osle smarkiai išaugo COVID-19 atvejų skaičius, o Norvegijos vyriausybė baiminasi, kad koronavirusas gali išplisti į kitus šalies regionus. Iki šiol Norvegijai pavyko gana sėkmingai susitvarkyti su pandemija.

Nobelio taikos premija yra viena iš dinamito išradėjo Alfredo Nobelio įsteigtų premijų. Premijų teikimo ceremonija įprastai vyksta gruodžio 10 d. – A. Nobelio mirties dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bus

bus portretas
kaip su Hipokratu pa virtusiu i verkrata o Nobelio premijas skirsto betkam savi /nobeliukai/ kad ir raganiui obam ir kt demonams ciniska bet setoniskas faktas;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių