Nobelio premijos laureatai pliekia D. Trumpą

  • Teksto dydis:

Nobelio taikos premijos laureatai ketvirtadienį prasidėjusiame susitikime pasmerkė Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), o susitikimo šeimininkas apkaltino naująjį JAV prezidentą prieš imigrantus nukreiptu „neapykantos diskursu“.

Nobelio taikos premijos laureatų keturių dienų susitikimą Bogotoje atidarė Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas (Chuanas Manuelis Santosas), pernai pelnęs šį prestižinį apdovanojimą už savo pastangas užbaigti pusę šimtmečio šalyje vykusį pilietinį karą. 

„Diskriminacija, pabėgėlių krizė ir augantis, absurdiškas migrantų atstūmimas per neapykantos ir atmetimo diskursą, užkariaujantį įbaugintų žmonių širdis. Ką galime pasakyti   žmonijai?“ – sakė J.M. Santosas.

Jis nepaminėjo D. Trumpo, tačiau Kolumbijos prezidento žodžiai buvo suprasti kaip griežta JAV lyderio sprendimo suvaržyti imigraciją iš Lotynų Amerikos ir septynių musulmoniškų valstybių kritika. 

Kiti susitikimo Bogotoje dalyviai, tarp jų Tawakkul Karman (Tavakul Karman) iš Jemeno, buvęs Kosta Rikos prezidentas Oscaras Ariasas (Oskaras Ariasas) bei kampanijos už sausumos minų uždraudimą aktyvistė amerikietė Jody Williams (Džodi Viljams), taip pat pažėrė kritikos D. Trumpui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių