Nobelio laureatai ragina V. Putiną palikti homoseksualus ramybėje

Aktorius Ianas McKellenas kartu su 27-iais Nobelio premijų laureatais parašė atvirą laišką Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kuriame ragina jį atšaukti prie homoseksualius asmenis nukreiptą įstatymą ir reiškia solidarumą su minėto įstatymo kritikais.

Laiškas, kuris buvo publikuotas britų laikraštyje „The Independent“, paskelbtas likus mažiau nei mėnesiui iki žiemos olimpinių žaidynių Sočyje, kurių atidaryme nedalyvaus daugelio didžiųjų Europos valstybių ir JAV lyderiai, tokiu būdu norintys parodyti savo kritišką požiūrį į tą įstatymą.

Pernai Rusijoje priimtas įstatymas, draudžiantis „netradicinių seksualinių santykių“ propagavimą nepilnamečių akivaizdoje, paskatino gėjų teisių aktyvistus paraginti tarptautinę bendriją boikotuoti vasario 7 d. prasidėsiančią olimpiadą.

Laišką pasirašė 27 Nobelio premijų laureatai, tarp jų 1976 m. Nobelio taikos premijos laureatė Mairead Maguire, 2009 m. Nobelio lirteratūros premiją pelniusi Herta Muller, 2003 m. chemijos premijos laureatas Peteris Agre bei Thomas Steitzas, šį apdovanojimą chemijos srityje pelnęs 2009 m.


Šiame straipsnyje: RusijaV.PutinasHomoseksualai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Kas kam neduoda ramybės? Visame pasaulyje tie pedasai lipa ant visuomenės su savo pretenzijom ir norais. Ne Putinas pirmas pradėjo.

Klausimas

Klausimas portretas
Kas kam neduoda ramybės? Visame pasaulyje tie pedasai lipa ant visuomenės su savo pretenzijom ir norais. Ne Putinas pirmas pradėjo.

nobelis

nobelis portretas
prisikeltu is kapo jei suzinotu kad jo premija dalinama issigimeliams
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių