Netikėtai sužibusios ir greitai užgesusios žvaigždės

Šlovė dažnai ateina netikėtai, bet taip pat ir dingsta. JAV žurnalas „Time“ sudarė žmonių, sulaukusių trumpalaikio pasaulinio populiarumo, dešimtuką.

Motina didvyrė

Kritikai teigia, kad Nadya Suleman įkūnijo visas amerikietiškos kultūros ydas. Aštuonis kūdikius pagimdžiusi moteris iš pradžių buvo laikoma didvyre, bet netrukus ėmė aiškėti nemalonūs faktai. Ji yra vieniša, gyvena su tėvais, gauna pašalpas, turi dar šešis vaikus ir aštuonetuko susilaukė po dirbtinio apvaisinimo. Gausius sveikinimus greitai pakeitė visuomenės pasipiktinimas.

Nepaisant to, N.Suleman sulaukė didžiulio populiarumo. Parduotuvėse pasirodė ją vaizduojančios lėlės su aštuoniais žaisliniais kūdikiais, televizija „Fox“ sukūrė dokumentinį filmą apie gausią šeimą. Pati moteris teisinosi, kad leido filmuoti savo vaikus tik todėl, kad kitaip negalėtų jų išlaikyti.

Dainuojanti namų šeimininkė

Balandį Didžiojoje Britanijoje sužibo nauja žvaigždė – namų šeimininkė iš Škotijos Susan Boyle, kuri televizijos laidoje „Britanija ieško talentų“ atliko dainą „I Dreamed a Dream“. 48 metų senamadiška bažnyčios savanorė, gyvenanti su savo katinu Peblsu, pakerėjo visą šalį.

„Esu priblokšta, visiškai priblokšta“, – sakė per vieną naktį išgarsėjusi moteris. Deja, finale ji pralaimėjo ir pateko į ligoninę dėl nervinio išsekimo.

S.Boyle pasirodymas portale „Youtube“ buvo peržiūrėtas 300 mln. kartų, o debiutinis albumas buvo graibstyte graibstomas interneto parduotuvėje Amazon.com.

Skandalinga gražuolė

Amerikietei Carrie Prejean 2009-ieji nebuvo patys maloniausi. Konkurso „Mis Jungtinės Valstijos“ dalyvė užsitraukė didelę nemalonę, kai kritiškai atsiliepė apie tos pačios lyties asmenų santuoką. Po mėnesio internete pasirodė jos itin atviros nuotraukos, ir kilo nauja kritikos banga. Dar vėliau jį atsidūrė krūtų didinimo skandalo epicentre, o nemalonumų seriją vainikavo internete pasirodęs vaizdo įrašas, kuriame C.Prejean pati save lytiškai tenkina.

Norėdama numalšinti aistras, C.Prejean atėjo į populiarią Larry Kingo pokalbių laidą, bet jos pasirodymas buvo nesėkmingas.

„B.Obama – labai pavojingas“

Kalifornijoje gyvenanti Orly Taitz turi daug veiklos. Ji yra dantų gydytoja, advokatė, nekilnojamojo turto agentė ir judėjimo „birther“, neigiančio Baracko Obamos teisę būti JAV prezidentu, lyderė. Šio judėjimo nariai tikina, kad B.Obama gimė Kenijoje, todėl neatitinka konstitucijoje įtvirtintų reikalavimų šalies vadovui. Nors jos teiginiai neturi tvirtų įrodymų, imigrantė iš Moldovos, 1992 m. gavusi JAV pilietybę, sulaukė nepaprastai daug žiniasklaidos dėmesio.

„Jis yra labai pavojingas, nes atstovauja radikalų komunizmą ir radikalų islamą, – vienam žurnalui sakė O.Taitz. – Jis gimė ir užaugo radikalaus islamo terpėje, o jaunystę praleido bendraudamas su Čikagos mafija. Ar gali būti kas nors baisesnio?“

Žvaigždės gydytojas

Kai Los Andželo policija paskelbė, kad Michaelo Jacksono širdis sustojo nuo stipraus poveikio vaistų, visų akys nukrypo į Conradą Murray, popkaraliaus asmeninį gydytoją. Atlikus skrodimą dainininko organizme buvo rasta anestetiko, kurį leidžiama naudoti tik atliekant operacijas ir kurį, kaip teigiama, M.Jacksonui išrašė C.Murray.

Gydytojas nepaskambino pagalbos telefonu, kai pamatė, jog M.Jackonas nekvėpuoja. Tik po pusvalandžio medikams apie tai pranešė dainininko asmens sargybinis.

Teisėsaugos pareigūnai atliko kratą C.Murray klinikoje Hiustone, tačiau kaltinimai jam nebuvo pateikti. Lapkričio 23 d. gydytojas grįžo į darbą.

Šmeižto planas

Buvusi JAV komiko ir televizijos laidų vedėjo Davido Lettermano padėjėja Stephanie Birkitt visuomet buvo matoma. Ji kūrė laidas, darė interviu ir reportažus iš olimpinių žaidynių. Tačiau spalio 1 d. D.Lettermanas pareiškė, kad iš jo buvo bandoma prievarta išreikalauti 2 mln. dolerių. Pasak laidų vedėjo, buvęs S.Birkitt vaikinas Robertas Haldermanas bandė jį apšmeižti, esą jis suvedžiodavo bendradarbes.

R.Haldermanas atmetė kaltinimus teigdamas, kad tai tebuvo verslo planas, nuėjęs per toli. S.Birkitt dabar stengiasi laikytis šešėlyje ir vengia viešumo.

Nekviesti svečiai

Aukštuomenės porelė Tareqas ir Michaele Salahi Jungtinėse Valstijose išgarsėjo kaip įsibrovėliai į Baltuosius rūmus. Lapkričio 24 d. jie be kvietimo prasmuko į vakarienę prezidento rūmuose, kad pabendrautų su šalies vadovu B.Obama, viceprezidentu Joe Bidenu ir Indijos premjeru Manmohanu Singhu. Vakaro nuotraukas pora paskelbė socialinių tinklų portale „Facebook“.

Ši istorija sukėlė ant kojų prezidento apsaugos tarnybą. Paaiškėjo, kad Baltųjų rūmų apsaugos darbuotoją suklaidino porelės manieros ir pasitikėjimas savimi. Be to, tą vakarą lijo, ir jis nenorėjo gaišinti svečių ir versti juos šlapti prie vartų.

Aplankė vizija

Amerikietis Johnas Yettaw pateko į pirmus laikraščių puslapius, kai Mianmare perplaukė ežerą ir prisistatė į opozicijos lyderės Aung San Suu Kyi namus. Teisme vyriškis pasakojo, kad matė jos žmogžudystės viziją ir norėjo ją apsaugoti. Aung San Suu Kyi šiltai priėmė amerikietį ir leido jam kelias dienas pailsėti prieš plaukiant atgal. Už tai namų arešto sąlygomis gyvenančiai opozicionierei ir Nobelio taikos premijos laureatei bausmė buvo prailginta dar 18 mėnesių.

J.Yettaw buvo suimtas, kai plaukė atgal, ir nuteistas septynerius metus kalėti. Po trijų mėnesių Virdžinijos senatorius Jimas Webbas sugebėjo išsiderėti, kad kalinys būtų paleistas.

Nusileidęs Čikagos oro uoste J.Yettaw pasakė žurnalistams: „Jeigu reikėtų padaryti tai dar kartą, padaryčiau kad ir šimtą kartų, kad išgelbėčiau jos gyvybę.“

T.Woodso meilužė

Rachel Uchitel yra labai simpatiška moteris. Prieš tai, kai atsidūrė ant bulvarinių laikraščių viršelių kaip golfo žaidėjo Tigerio Woodso meilužė, buvusi televizijos „Bloomberg“ prodiuserė neteko sužadėtinio per Rugsėjo 11-osios atakas. Po didžiulės tragedijos ji ištekėjo už kito vyro, bet santuoka netruko ilgai. Vėliau R.Uchitel tapo naktinio klubo vadybininke.

Moteris atkakliai neigia turėjusi romaną su vedusiu dviejų vaikų tėvu T.Woodsu. Pastarasis tiesiog atsiprašė už „nuodėmes“, bet detaliau apie jas nepapasakojo.

Nulinis pacientas

Balandį 4 metų meksikietis Edgaras Hernandezas tapo pirmuoju žmogumi, užsikrėtusiu kiaulių gripu. Berniukas, gyvenantis La Glorijos miestelyje netoli stambaus kiaulių ūkio, pasveiko, o pavojingas virusas greitai pasklido po visą Meksiką ir kitas šalis.

E.Hernandezo gimtojo miestelio valdžia netgi iškėlė idėją pastatyti berniukui paminklą. Manoma, kad tai padėtų pritraukti turistų.

Dėl kiaulių gripo užsieniečiai pradėjo vengti Meksikos. Šalies turizmo sektorių ištiko gili krizė.


Šiame straipsnyje: boylsuzane boyl

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių