Iš neteisėtos stovyklos Paryžiuje pradedami evakuoti migrantai

  • Teksto dydis:

Paryžiaus valdžia anksti penktadienį pradėjo evakuoti daugiau kaip 3 tūkst. migrantų iš neteisėtos stovyklos Prancūzijos sostinės šiaurės rytuose.

Šios operacija tikslas – likviduoti didelį palapinių miestelį netoli Sen Marteno kanalo, po metropoliteno estakada, nurodė vienas ten esantis naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Prieš 6 val. vietos (7 val. Lietuvos) laiku pareigūnai surinko kelis šimtus migrantų vyrų stovyklos dalyje, kurioje yra įsikūrę afganai. Juos ketinama autobusais išvežti į apgyvendinimo centrus Il de Franso regione sostinės apylinkėse.

Atvažiavęs pirmasis autobusas buvo pasitiktas džiugiais šūksniais.

„Nežinau, kur važiuojam, – sakė 28-erių metų Khalidas (Chalidas). – Man svarbiausia turėti savo dokumentus. Mėnesį gyvenau palapinėje, (tad) gera išvykti.“

Praeitą savaitę Prancūzijos pareigūnai likvidavo liūdnai pagarsėjusią migrantų stovyklą šiauriniame Kalė uostamiestyje, pramintą „Džiunglėmis“. Šioje neteisėtoje stovykla jau daug metų glaudėsi migrantai, mėginantys įsibrauti į sunkvežimius ir traukinius, važiuojančius į Didžiąją Britaniją per Lamanšo tunelį.

„Džiunglėse“ antisanitarinėmis sąlygomis gyveno apie 6 tūkst. žmonių, daugiausiai afganų, sudaniečių ir eritrėjiečių. Pastangos išardyti šią stovyklą dar kartą atkreipė dėmesį į didžiausią migrantų krizę Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo.

Stovykla Paryžiuje anksčiau buvo jau dukart išardyta – liepą ir rugsėjį.

Vis dėlto pastarosiomis savaitėmis ten vėl pridygo palapinių ir gyveno apie 3 tūkst. žmonių, sakė evakuacijos operacijai artimi šaltiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
kol dar nesalta vezkit juos i savo gimtine Afrika ten vietos uzteks visiems ir nesusals juk mus veze tai i salcio krasta ir neklause ir niekas nepadejo o sitiems galima padeti tik tegul patys ir kuriasi kaip kuresi pirmieji jav kolonistai o afrikoje ju niekas nepersekios ir jie gali sukurti nauja emigrantu valstybe ir ivesti tvarka patys sau o jei neturi bendro supratimo tarp savu tai tarp svetimu savo tvarkos tai neives nes ju mastymas dar neisivystes ir privalo gyventi savo tautos apsupty ir nelisti i kitu tautu gyvenima tai laukiniai paleisti is/narvo/ ir isiutinti karo sukeleju

reikes

reikes portretas
gal sostine atsikveps nuo juoduju kvapo ir taps vel populiari europoj
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių