Net Australijos premjeras šaiposi iš D. Trumpo

  • Teksto dydis:

Australijos ministras pirmininkas Malcolmas Turnbullas (Malkolmas Ternbalas) pasišaipė iš JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trumpo), pamėgdžiodamas jo manieras ir net užsimindamas apie Rusijos skandalą.

Tokie garso įrašai buvo nutekinti keli mėnesiai po irzlaus abiejų lyderių telefoninio pokalbio, kuris netrukus po D. Trumpo inauguracijos sukrėtė abiejų šalių santykius. Įrašuose M. Turnbullas pašiepia JAV prezidento kalbėjimo stilių.

„Donaldas ir aš, mes laimime ir laimime apklausose, – trečiadienį Kanberoje įvykusiame uždarame renginyje žurnalistams sakė M. Turnbullas. – Mes taip daug laimime. Mes laimime, kaip niekad nesame laimėję.“

„Mes laimim. Mes laimim. Ne suklastotas apklausas. Ne suklastotus rinkimus. Tai tos, per kurias mes nelaimim“, – sakė jis, o jo žodžius palydėjo susirinkusiųjų juokas.

Minėtas renginys buvo „Viduržiemio pokylis“, per kurį politikai ir Kanberos žurnalistai leidžia sau atsipalaiduoti.

„Mes laimime tikrose apklausose. Žinot, interneto apklausose. Jas taip lengva laimėti“, – pridūrė M. Turnbullas.

Paprastai „Viduržiemio pokyliai“ būna „ne spaudai“ ir tai reiškia, kad žurnalistai neskelbia, kas buvo pasakyta, tačiau komercinio transliuotojo „Channel Nine“ politiniam redaktoriui, kuris pokylyje nedalyvavo, buvo nutekintas įrašas, ir jis nusprendė šį paskelbti.

Praėjusį mėnesį M. Turnbullas Niujorke susitiko su JAV prezidentu taisyti santykių po minėto pikto pokalbio telefonu.

Pranešta, kad to pokalbio metu informuotas apie Baracko Obamos (Barako Obamos) laikais pasirašytą susitarimą dėl pabėgėlių perkėlimo iš Australijos į Ameriką, D. Trumpas piktai pratrūko ir nutraukė pokalbį.

Atrodo, kad Australijos lyderis nutekintame įraše numojo į tai ranka.

„Tai buvo gražu. Tai buvo gražiausias mano nuraminimas“, – sakė jis.

Kitame nutekintame įraše M. Turnbullas šaiposi iš kontroversijos dėl galimų D. Trumpo administracijos ryšių su Rusija.

„Turiu tą rusų vyruką. Tikėkit manim, tai tiesa. Tai tiesa“, – sako M. Turnbullas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių