Nesutarus dėl kandidatų Palestinoje atidėti vietos rinkimai

  • Teksto dydis:

Palestinos teismas ketvirtadienį atidėjo savivaldybių rinkimus, kurie buvo numatyti spalio 8 dieną, nes konkuruojantys „Hamas“ ir „Fatah“ judėjimai nesutaria dėl kandidatų sąrašų.

Dėl šio ginčo kilo pavojus pirmiesiems nuo 2006 metų rinkimams, kuriuose dalyvaus abi partijos.

Sprendimą nukelti rinkimus priėmė aukščiausiasis Vakarų Krante Ramalos teismas, kurį valdo nuosaikusis palestiniečių judėjimas „Fatah“.

Gazos Ruožą kontroliuojantis islamistų judėjimas „Hamas“ boikotavo Palestinos savivaldybių rinkimus 2012 metais, tačiau šiemet planavo juose dalyvauti. Į teismo priimtą sprendimą šis judėjimas iš karto nesureagavo.

„Fatah“ ir „Hamas“ nesivaržė balsavimuose nuo 2006 metų rinkimų į parlamentą, anuomet juos laimėjo „Hamas“. Ši jų pergalė įžiebė konfliktą, dėl kurio kitais metais Gaza vos neatsidūrė ant pilietinio karo slenksčio.

Šių metų rinkimai buvo planuojami su 81 metų Palestiniečių savivaldos prezidentu Mahmudu Abbas (Mahmudu Abasu). Organizatoriai patyrė didelį politinį spaudimą, nes nuomonių apklausos rodo, kad dauguma palestiniečių norėtų, jog dabartinis lyderis atsistatydintų.

Palestinos prezidento rinkimų nėra buvę nuo 2005 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių