Nepatenkinti britų darbuotojai metus nusprendė pabaigti streikais

  • Teksto dydis:

Nuo traukinių ir lėktuvų iki pašto siuntų – Didžiosios Britanijos darbuotojai nusprendė šventiniu laikotarpiu streikuoti ir užbaigti protesto akcijomis metus, kurie ir prasidėjo nuo medikų streiko.

Šimtus tūkstančių traukinių keleivių penktadienį vėl paveikė geležinkelių bendrovės „Southern Rail“, keleivius vežančius iš Pietų Anglijos į Londoną, mašinistų streikas, dar labiau padidinęs spaudimą jau ir taip perkrautai Londono metro ir autobusų sistemai. Streikas paveikė ir traukinių eismą į vieną pagrindinių Londono Getviko oro uostą.

Oro keleiviams taip pat gresia sunkumai, nes aviakompanijos „British Airways“ įgulų nariai nusprendė streikuoti dėl darbo užmokesčio. Streiko data dar nepaskelbta, tačiau protesto akcija gali būti pradėta jau gruodžio 21 d., kuomet daugumoje Britanijos mokyklų prasideda kalėdinės atostogos.

Be to, nuo pirmadienio penkias dienas streikuos Britanijos valstybinės pašto tarnybos „Post Office“ darbuotojai.

Reaguodamas į tokius streikus vienas parlamento narys iš premjerės Theresos May (Teresos Mei) vadovaujamos Konservatorių partijos paragino griežtinti įstatymus dėl streikų viešosios infrastruktūros sektoriuje.

Britų valdžia anksčiau šiais metais jau sugriežtino reikalavimus profsąjungoms, kad už streiką turėtų balsuoti mažiausiai 50 proc. profsąjungos narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nigga

nigga portretas
beretynui nesuprast kad zmones taip issikovoja deramus atlyginimus ir pagarba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių