Nepasitraukusi iš ES Britanija negali derėtis su JAV dėl prekybos sutarties

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija negali derėtis dėl naujų sutarčių, kol nėra išstojusi iš Europos Sąjungos, pareiškė ES išorės politikos vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini) pirmadienį, JAV išrinktajam prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) pareiškus, kad jis pritariąs kuo greitesniam prekybos sutarties pasirašymui su Londonu.

„Norėčiau pabrėžti vieną dalyką, kurį mes šiandien aptarėme ir su (Britanijos užsienio reikalų ministru) Borisu Johnsonu (Borisu Džonsonu); ir jis sutinka su manimi“, – sakė F.Mogherini žurnalistams paprašius pakomentuoti D.Trumpo pasisakymus dviem Europos laikraščiams.

„Visiškai aišku ES požiūriu, kad kol šalis yra ES narė, o Jungtinė Karalystė šiuo metu, praėjus septyniems mėnesiams nuo referendumo, kaip tik tokia ir yra, vis dar ..., negali būti jokių dvišalių derybų dėl prekybos sutarties su trečiosiomis šalimis“, – pridūrė ji.

„Tai apibrėžta sutartyse, ir tai galioja visoms šalims narėms, kadangi jos lieka narėmis iki pačios paskutinės dienos“, – tęsė F.Mogherini.

Laikraščiams „The Times“ ir „Bild“ D.Trumpas sakė, kad „Brexit“ bus „didelis dalykas“, o užsimindamas apie prekybos sutarčių sudarymą jis pažadėjo „dirbti labai atkakliai, kad tai būtų padaryta greitai ir tinkamai“.

„Labai gera naujiena, kad Jungtinės Amerikos Valstijos nori geros laisvos prekybos sutarties su mumis ir nori tai padaryti labai greitai“, – sakė anksčiau pirmadienį B.Johnsonas.

F.Mogherini dar atmetė D.Trumpo pranašavimą, kad kitos šalys paseks Britanijos pavyzdžiu ir balsuos už pasitraukimą iš Europos Sąjungos.

„Manau, kad Europos Sąjunga susitelks, esu šimtu procentų tuo įsitikinusi“, – pareiškė ji po ES užsienio reikalų ministrų susitikimo Briuselyje.

„Aš gerbiu būsimo Jungtinių Valstijų prezidento nuomonę..., bet manau, kad ES bus viskas gerai ateityje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JAV neparanku ir nenaudinga stipri

JAV neparanku ir nenaudinga stipri portretas
europa tuo labiau europos sąjunga.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių